Bir sigara grubu zamda indirime gitti. Peki, sigara fiyatları ne kadar?

Sigaraya Temmuz ayı ile birlikte ÖTV zammı geldi. Ancak bir sigara grubu 8 ila 10 lira arasında yaptığı zamda indirime gitti. Hangi sigara fiyat indi? Sigara fiyatları 2024 Temmuz itibarıyla ne kadara çıktı? Tiryakiler en ucuz ve en pahalı sigaraları, s

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 10:15
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 10:15
Bir sigara grubu zamda indirime gitti. Peki, sigara fiyatları ne kadar?
EK
Ersin Küçükbarak

Temmuz ayı ile birlikte pek çok kalemde ÖTV yükseldi.

Bunların başında da sigara geliyor. ÖTV artışı sigara fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Bir sigara grubu da fiyatlarını 8 ila 10 TL artırdı. Ancak daha sonra geri adım attı ve zamda indirime gitti. Zammın 6 lirasını indirdi.

Tiryakiler, güncel sigara fiyatlarını merak ediyor, öğrenmek için araştırıyor, internette sorguluyor. Peki, 2024 Temmuz itibarıyla sigara fiyatları ne kadar oldu? En ucuz sigara ve en pahalı sigara fiyatı kaç TL?

TÜİK’in Haziran ayı enflasyonunu açıklamasıyla birlikte 6 aylık fiyat artışları da ortaya çıktı. Yurt içi üretici fiyat artışı yüzde 19,49 olarak açıklanırken akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamullerinin ÖTV tutarları da aynı oranda yükseldi. Bu da tüm bu kalemlere zam olarak fiyatlara eklendi.

Sigara markaları da arka arkaya zamları açıkladı. Ancak fiyatları 8 ila 10 TL artıran JTI sigara grubu bu kez tersine bir adım atarak indirime gitti. Sigara grubu, zammın 6 TL’sini indirdi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, X hesabından yaptığı paylaşımda "PM'nin fiyatı düşük açıklamasının ardından JTI fiyatları geri çekti" ifadelerine yer verdi.

Dündar, indirimli sigara fiyatlarının bugün itibarıyla geçerli olduğunu duyurdu.

Sigara fiyatı ne kadar?

Yeni sigara fiyatları listesine göre bu grubun en pahalı sigarası 74 TL’ye çıkarken, en ucuz sigarası ise 61 TL olarak belirlendi. PM sigara grubu da zamlandı. PM sigara grubu en pahalı sigarayı 73 TL, en ucuzunu 66 TL’den satıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa