ABD Başkanı Biden’dan “seçim yarışından çekilmeyeceğim ve kazanacağım” çıkışı

Seçim yarışından çekilmesi istenen Joe Biden, “çekilmeyeceğim ve kazanacağım” açıklaması yaptı. Ancak “Trump’ı 2020’de yeneceğim” diyen Biden, çekilmesini isteyenlerin eline bir fırsat daha verdi.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 11:11
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 11:11
ABD Başkanı Biden’dan “seçim yarışından çekilmeyeceğim ve kazanacağım” çıkışı
EK
Ersin Küçükbarak

ABD Başkanı Joe Biden kendisine yönelik eleştirilere ve çekil baskılarına "Seçim yarışından çekilmeyeceğim ve kazanacağım” diye yanıt verdi.

Wisconsin'de seçmenlerin karşısına çıkan Biden, insanların kendisine verdiği oyları umursamayanların adaylıktan çekilmesini istediğini belirtti.

Biden, ne yapacağının merak edildiğine işaret ederek, “Seçim yarışından çekilmeyeceğim ve kazanacağım." sözleriyle tavrını değiştirmedi.

Ancak dili sürçen Biden, "Trump'ı 2020'de yeneceğim." diyerek çekilmesini isteyenlerin eline bir koz daha verdi.

Biden, Trump ile tartışmasına ilişkin olarak ise 190 dakikalık bir münazaranın 3,5 yıldır yaptığı işleri silmesine izin vermeyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Yaşıyla ilgili eleştiriler yapıldığını da hatırlatan Biden, “Başkanlık döneminde başarılar ele ederken çok yaşlı değildim” sözleriyle yarışın içinde kalmakta ısrarcı olduğunu ortaya koydu.

Biden Trump'ı yenmek için de çok yaşlı olmadığını iddia etti.

Trump'ı "en büyük yalancı ve en büyük tehdit" olarak niteleyen Biden, "Trump sadece hükümlü bir suçlu değil, aynı zamanda tek başına bir suç dalgası." diyerek rakibine yüklendi.

ABC News’e de mülakat veren Biden, Trump ile münzaraya çıktığında çok hasta olduğunu ve kendisini çok kötü hissettiğini ifade etti. Biden, Trump’ın yayın süresince bağırdığını ve bunun da dikkatini dağıttığını savundu.

Trump’ı yenmek için en kalifiye kişi olduğu görüşünü dile getiren  Biden, kendisini eleştirenlerle ilgili soruya, söz konusu kişilerin "neden bahsettiğini" bilmediğini ifade ederek yanıt verdi.

Biden, zihinsel sağlığını değerlendirecek bir muayeneyi kabul edip etmeyeceğini cevaplamaktan kaçındı. BD başkanı Joe Biden, her gün yaptıklarıyla zaten muayeneden geçtiğini öne sürdü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa