Düzce'de bir evden 42 kamyon çöp çıktı

Düzce’de bir evde anne-baba ile 3 zihinsel engelli çocuğunun sokak köpekleriyle yaşadığı ve 20 yıldır çöp biriktirdikleri ortaya çıktı. Şikayet üzerine harekete geçen belediye ekipleri, evden 42 kamyon çöp çıkardı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 11:36
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 11:36
Düzce'de bir evden 42 kamyon çöp çıktı
MP
Mevlüt Peker Editör

Düzce'de, Gökçe Mahallesi'nde bir evde sokak ve kümes hayvanlarıyla birlikte yaşayan bir ailenin yıllardır çöp biriktirdiği ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, 5 gün süren çalışmanın ardından evden 42 kamyon çöp çıkardı. Bakımevine alınan anne, baba ve zihinsel engelli 3 çocuklarına sosyal ve psikolojik destek sağlanacak.

İNCELEME VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mahalle sakinlerinin, 20 yıldır bir evde çöp biriktirildiğini ve içinde engelli bireylerin de bulunduğu 5 kişilik bir ailenin sokak köpekleri ve kümes hayvanlarıyla birlikte yaşadığını bildirmesi üzerine Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri adrese gitti. Yapılan incelemede, anne, baba ve zihinsel engelli 3 çocuğun çöplerle ve hayvanlarla iç içe sağlıksız koşullarda yaşadığı tespit edildi. Zabıta ekiplerinin ardından Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nden de inceleme talep edildi. Halk sağlığına aykırı durumların belirlenmesinin ardından, Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.

EVDEKİ ÇÖPLER VE HAYVANLAR TEMİZLENDİ

Belediye ekipleri, 5 gün süren yoğun bir çalışmanın ardından 2 katlı evden 42 kamyon çöp topladı. Evde bulunan 11 köpek, 20'ye yakın kedi ve çok sayıda tavuk ve civciv, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Hayvanlar, Düzce Belediyesi Hayvan Konukevi'ne götürüldü.

AİLEYE SOSYAL VE PSİKOLOJİK DESTEK

Çöplerden arındırılan evde, ekipler tarafından hijyen ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için tadilat ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Bakımevine alınan anne, baba ve zihinsel engelli 3 çocuk için sosyal ve psikolojik destek sağlanacağı öğrenildi.

MAHALLE SAKİNLERİ RAHATLADI

Düzce Belediyesi ve ilgili kurumlar, ailenin yaşam koşullarını daha sağlıklı bir hale getirmek için koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle sakinleri, belediyenin bu hızlı ve etkili müdahalesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa