TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den “zamları durdurun” çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tedbir olarak düşünülen, ekonominin düzelmesi için gösterilen çabalar daha büyük sıkıntı doğuruyor” diyerek doğalgazdan akaryakıt ve elektriğe gelen zamlara isyan etti. Palandöken ekonomi yönetimine “Zamları durduru

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 13:10
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 13:10
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den “zamları durdurun” çağrısı
EK
Ersin Küçükbarak

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Temmuz ayı ile birlikte üst üste gelen zamları eleştirdi.

Palandöken, akaryakıta, elektriğe gelen zamlar göz önüne alındığında yaz mevsiminde olunmasına rağmen sebze meyve fiyatlarında düşüş beklenemeyeceğini söyledi.

Daha sırada doğalgaz zammı olduğuna işaret eden palandöken, bunları ilave edince hizmet sektöründe de fiyatların geri gelmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

Palandöken, mevcut tabloda enflasyonun düşmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

“Enflasyonun düşmesi için piyasalara güven verilmesi, zam yapılmaması gerek”

Enflasyonun düşmesi için piyasalara bir güven verilmesi, yani zam yapılmaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Kamyon gelecek, neyle gelecek? Vatandaş otobüse binecek, seyahat edecek ve dolayısıyla bu zamları siz de yapmayın demek mümkün olmayacak” sözleriyle akaryakıt ve elektrik zamlarının fiyatlara yansımasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.

 Palandöken, bunun için evvela piyasalara güven vermek gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların aldıkları ücretlerle zamları karşılayamayacağını dile getiren Palandöken, üretimden dağıtıma temel gider olan elektrik, akaryakıt ve doğalgaz zamlarının maliyetleri artırdığını ifade etti.

“Lokomotif ürünlere 1 TL zam vatandaşa 10 TL olarak geri dönüyor”

Palandöken, zamların çare olarak görülmesinin büyük sıkıntı olduğunu belirterek, “Yapılması lazım gelen üretimin artışının sağlanması ve temel girdi maliyetlerinde düşüş sağlanması. Kiralardaki ve vergilerdeki adaletin tesis edilmesi bu açığı ancak kapatır. Yoksa günlük tüketilen ürünlere, günlük malzemelere zam yapmayla hepsini ilgilendirir. Bir sakızda 1 gramlık şeker var ama şekerin maliyetindeki 1 liralık lokomotif ürünlere yapılan zam vatandaşa 10 TL olarak geri dönüyor. Dolayısıyla tedbir olarak düşünülen, ekonominin düzelmesi için çabalar sıkıntı doğuruyor. Zamları durdurun artık." diye seslendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa