Doğuştan kalp hastası olan Kaan Toprak Kökçü'ye (14) nakil müjdesi

Kalp hastası Kaan Toprak Kökçü (14), Antalya'dan hava ambulansı ile Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kaan, trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan kalbi ile hayata tutund

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 13:38
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 13:38
Doğuştan kalp hastası olan Kaan Toprak Kökçü'ye (14) nakil müjdesi
EK
Ersin Küçükbarak

Yasemin ve Aşkın Kökçü çiftinin tek çocukları oldu. Ancak şu an 14 yaşında olan Kaan Toprak, kalp rahatsızlığı ile doğdu.  2 yaşında 'kalp duvarında kalınlaşma' belirlenen Kaan’a daha sonra 'kalp yetmezliği' tanısı konuldu.

Kaan Toprak, son 5 yıldır kalp nakli bekliyordu.

Bağışlanan kalp ile hayata tutundu

2 Haziran'da LGS'ye girmeye hazırlanırken fenalaşan Kaan, baygınlık geçirdi. Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alınan Kaan, sağlık durumu ağırlaşınca hava ambulansı ile Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

5 Haziran'da gerçekleşen sevkin ardından, bir ay boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Kaan, 3 Temmuz'da trafik kazasında ağır yaralanan bir gencin bağışlanan kalbiyle hayata tutundu.


"14 yılın ardından gelen mucize oldu bizim için"

Yasemin Kökçü, oğluna uygun kalbin bulunduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduklarını belirterek, "İnanılmaz şaşkınım, şükrediyorum. Halen kalbin bulunduğuna inanamıyorum. Kaan’ın süreci bir mucize. Onun için herkes dua etti.

3 Temmuz akşamı Kaan’ın yanına gittim, yoğun bakıma, oğlumun omzuna dokundum, gözleri açıktı. 'İnancını kaybetme oğlum, o kalp mutlaka bulunacak,' dedim. O akşam saat 22.30'da uygun kalbin bulunduğu haberi geldi. Dünyalar bizim oldu. Bu, 14 yılın ardından gelen mucize oldu bizim için. Lütfen herkes organ bağışçısı olsun, insanlara umut olun," dedi.

"Dünyalar benim oldu"

Aşkın Kökçü ise, "Oğlumun son bir aydır yoğun bakımda yaşam savaşı veriyordu. Bu bir ay, 30 yıla bedel oldu sanki. Hep bir umutla bekliyorduk. İlk yoğun bakımdan arandığımızda çok korkmuştum.

Doktor, 'Kaan’a uygun organ bulundu' dediğinde dünyalar benim oldu. Şu anda yoğun bakımda.

Allah’ın izni ile bu 2 günü de atlatırsak, inşallah oğlum sağlığına kavuşacak. Lütfen tüm vatandaşlarımız organ bağışçısı olsun. Birçok insan organ bekliyor, organlarımız toprakta çürümesin, insanlarda can bulsun," ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa