İsrail 5 gazeteciyi daha öldürdü!

İşgalci İsrail ordusuna bağlı terör unsurları tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıda 5 gazeteci daha öldü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 13:46
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 15:08
İsrail 5 gazeteciyi daha öldürdü!
MP
Mevlüt Peker Editör

Siyonist şebeke İsrail’in Gazze’deki soykırımının dünyaya duyurulmaması için gazetecilere yönelik sürdürdüğü katliam da devam ediyor. Adolf Hitler’in Polonya’yı işgaliyle başlayan, 60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı’nda 69 gazeteci ölürken, terör örgütü İsrail’in 274 günde öldürdüğü gazeteci sayısı 158 oldu.

HÜKÜMET OFİSİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda biri kadın olmak üzere 5 Filistinli gazeteci daha hayatını kaybetti. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları sonucu öldürülen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

ÖLEN GAZETECİLERİN KİMLİKLERİ

Son 12 saatte İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Deep Shot Medya Prodüksiyon Şirketi Direktörü Sadi Mudevvih, şirkette görev yapan gazeteci Edib Sukkar, Filistin Medya Ajansı'ndan Rezak Ebu Şekyan ile Emced Cehcuh ve eşi, Gazze İslam Üniversitesi radyo programcısı Vefa Ebu Daban'ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

GAZETECİ ÖLÜMLERİ ARTIYOR

Bu açıklamayla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısının 158'e yükseldiği bildirildi. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda gazeteci Emced Cehcuh'un evini bombalaması sonucu, eşi Daban dahil aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetti.

FİLİSTİN'İN SESİ SUSTURULMAK İSTENİYOR

Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek ve haberlerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa