İspanya festivali San Fermin başladı

İspanya'nın kuzeyinde yer alan Pamplona şehrinde, insanların ara sokaklarda boğaların önünde koşmalarıyla ünlü San Fermin Festivali başladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 16:12
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 16:12
İspanya festivali San Fermin başladı
MP
Mevlüt Peker Editör

Pamplona'da geleneksel olarak belediye binasının balkonundan ateşlenen fişekle başlayan San Fermin Festivali, bu yıl 75 yıllık geçmişe sahip "Duguna Iruneko Dantzariak" dans grubuna adandı. Festivalin başlangıcı, "Pamplonalılar, yaşasın San Fermin" sloganıyla kutlandı.

BEYAZ KIYAFETLER VE KIRMIZI FULARLAR

Belediye meydanını dolduran binlerce kişi, festivalin ruhuna uygun olarak beyaz pantolon ve atlet giyip ellerindeki kırmızı fularları boyunlarına takarak 14 Temmuz'a kadar sürecek kutlamaların startını verdi. Festivalin açılışı sırasında meydanda Filistin bayrağı açılarak, Filistin'e destek verildiği görüldü.

KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ

Pamplona Belediyesi, festival boyunca toplam 514 kültür-sanat etkinliğinin düzenleneceğini açıkladı. Etkinlikler kapsamında şehrin farklı bölgelerinde çeşitli gösteriler ve konserler gerçekleştirilecek.

BOĞA KOŞULARI BAŞLIYOR

Festivalin en büyük özelliği olan ve "Encierro" olarak adlandırılan boğa koşularının ilki yarın başlayacak. Akşam arenada matador karşısına çıkarılacak boğalarla birlikte sokakta yapılan bu koşular, heyecanla bekleniyor.

GÜVENLİK KURALLARI VE PARA CEZALARI

Kent merkezinde 875 metrelik güzergahta yapılacak boğa koşularında, 1910'dan bu yana 16 kişi boğaların boynuz darbelerinden hayatını kaybetmişti. Kurallara göre, koşuya katılmak için sağlıklı ve 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Güvenlik kurallarına uymayanlara ise 3 bin avroya kadar para cezası verilebiliyor.

NÜFUS 1 MİLYONU AŞIYOR

San Fermin Festivali dolayısıyla normalde 196 bin olan Pamplona nüfusu, festival süresince 1 milyonun üzerine çıkıyor. Aralarında Anadolu Ajansı'nın da bulunduğu 15 farklı ülkeden 430'dan fazla gazeteci festivali takip etmek için akredite oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa