Trafik denetimlerinde 2 milyon araç kontrol edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasındaki bir haftada 2 milyonu aşkın aracın emniyet ve jandarma tarafından denetlendiğini belirterek, sonuçları sosyal medya hesabından paylaştı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 08:21
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 08:21
Trafik denetimlerinde 2 milyon araç kontrol edildi
MP
Mevlüt Peker Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin 27 Haziran-4 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerin sonuçlarını paylaştı.

2 MİLYON ARAÇ DENETLENDİ

Yerlikaya, bu süre zarfında toplam 2 milyon 408 bin 77 aracın denetlendiğini belirtti. Denetimlerde, mevzuatta izin verilmeyen araçlara ışıklı ya da sesli uyarı işareti (çakar) takarak kullanan 215 sürücüye işlem yapıldığı bildirildi.

HIZ İHLALİ VE DİĞER KUSURLAR

Denetimlerde hız ihlali yapan 115 bin 662, periyodik muayenesi yaptırılmamış 24 bin 738, emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 609, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 287 sürücüye işlem yapıldı. Diğer işlemlerle birlikte toplam 441 bin 910 araç ve sürücüye işlem gerçekleştirildi.

TRAİK KURALLARINA UYALIM

Bakan Yerlikaya, açıklamasında trafik kurallarına uymanın önemine vurgu yaparak, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil." ifadelerini kullandı.

HASHTAG KULLANDI

Yerlikaya, açıklamasını "#HayatlaYarışılmaz" ve "#TürkiyeninHuzuru" etiketleriyle sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa