Kavurucu sıcaklar tekrar! 42 derece olacak

Meteoroloji verilerine göre yeni haftada batı bölgeler sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor, doğu bölgelere ise sağanak yağışlar hakim olacak. Batı bölgelerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, termometreler 40-42 dereceleri g

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 08:41
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 08:41
Kavurucu sıcaklar tekrar! 42 derece olacak
MP
Mevlüt Peker Editör

İstanbul’da nemli günler başladı ve sıcaklık artış gösterdi. Ankara’da sıcaklıklar temmuz ortalamasının 4 derece üzerinde seyrederken, İzmir de sıcaklık açısından oldukça yüksek değerlere ulaştı ancak rüzgarların sert esmesi bir nebze de olsa rahatlık sağlıyor. İstanbul 32, Ankara 34, İzmir 36 ve Bursa 35 derece ile güneşli bir gün geçiriyor. Antalya’da ise bağıl nemin 3 gün daha düşük seyredeceği belirtilirken, sıcaklık 39 dereceye ulaştı.

MARMARA'DA SICAK VE NEMLİ HAVA

Marmara Bölgesi’nde hava sıcak ve nemli olmaya başladı. Poyrazın hafta boyunca sert esecek olması bölgeye bir nebze serinlik getirecek. Sıcaklıkların 32-34 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU'DA SICAKLIK ETKİSİNİ HİSSETTİRİYOR

İç Anadolu Bölgesi’nde haftanın ilk gününden itibaren sıcak hava etkisini gösterecek. Rüzgarlar kuzeyden sert esiyor. Sivas civarında yerel yağışlar görülebilecek. Eskişehir 35, Konya ve Kayseri 33, Niğde ise 31 derece olacak.

EGE BÖLGESİNDE SICAK HAVA DALGASI

Ege Bölgesi, yeni sıcak hava dalgasından en fazla etkilenecek olan bölge olacak. Pazartesi günü Manisa, Muğla ve Denizli’de sıcaklık 40 dereceyi bulurken, Aydın’da 42, Afyon’da 34, Bodrum’da ise 38 derece olacak. Rüzgarların sert ve serin esmesi sıcak çarpması riskini biraz azaltıyor.

AKDENİZ'DE YÜKSEK SICAKLIK

Akdeniz Bölgesi’nde çoğu şehirde hava kuru ancak çok sıcak. Öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması öneriliyor. Adana 38, Kahramanmaraş 40, Isparta ise 35 derece olacak.

KARADENİZ'DE YAĞIŞ UYARISI

Karadeniz Bölgesi’nin batısı açık, doğusunda ise sağanak yağışlar sürüyor. Ordu-Artvin boyunca pazartesi ve salı günü beklenen yağışlar su baskınlarına neden olabilir. Bolu ve Kastamonu 32, Samsun 31, Trabzon ise 28 derece olacak.

DOĞU ANADOLU'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzincan, Erzurum, Van ve Hakkari arasında şiddetli yağış bekleniyor. Sele karşı dikkatli olunması gerekiyor. Erzurum 24, Malatya ise 35 derece ile açık bir gün geçirecek.

GÜNEYDOĞU'DA YÜKSEK SICAKLIK

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek sıcaklıklar devam ediyor. Diyarbakır 38, Şanlıurfa ise 40 derece olacak.

7 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

8 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

9 TEMMUZ SALI GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

10 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

11 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa