Fatih Terim: Yarı finali değil finali kaybettik!

Türkiye, EURO 2024 Çeyrek Finali’nde Hollanda’ya 2-1 yenildi ve turnuvadan ayrıldı. Karşılaşma sonrası Teknik Direktör Fatih Terim önemli değerlendirmelerde bulundu. Sadece savunma yaparak kazanılamayacağının altını çizen teknik adam, Hollanda’nın bir dah

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 09:04
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 09:04
Fatih Terim: Yarı finali değil finali kaybettik!
MP
Mevlüt Peker Editör

Türkiye, EURO 2024 Çeyrek Finali’nde Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendi. Maç sonrası Teknik Direktör Fatih Terim, Bein Sports'ta mücadeleyi değerlendirdi.

"WEGHORST’UN GİRİŞİ İLE BERABER…"

Mücadeleyi değerlendiren Fatih Terim, “İkinci yarı Weghorst’un girişi ile beraber Hollanda tempoyu arttırıp bireysel yetenekli oyuncuları da devreye sokunca daha etkili oldu. Biz maalesef ikinci yarının başında geriye çok yaslandık. Pas yapmayı unuttuk. Böyle bir anda Hollanda’nın baskısından kurtulamazsınız." dedi.

"SADECE SAVUNMA YAPARAK KAZANAMAZSINIZ"

Terim, turnuvada en rahat kazanabilecekleri maçın bu olduğunu belirterek, "Çok çabuk şut ve pas pozisyonları yarattık. Sadece savunma yaparak kazanamazsınız. Başarılı olamazsınız. Takımımızın gerçekten çok önemli bir ofansif gücü var. Dolayısıyla bizim için çok yazık oldu." ifadelerini kullandı.

"FİNALİ DE KAYBETTİK"

Türkiye'nin sadece yarı finali değil, finali de kaybettiğini belirten Terim, "Ben Türkiye'nin sadece yarı finali değil, finali de kaybettiğini söyleyebilirim. İngiltere’nin de bizim oyunumuz karşısında çok fazla şansı olacağını düşünmüyorum." dedi.

"HOLLANDA’YI BİR DAHA BÖYLE YAKALAYAMAZSINIZ"

Hollanda’yı bir daha böyle defansta çok hata yapan, ağır oynayan bir şekilde bulamayacaklarını ifade eden Terim, “İkinci yarı onlar değişikliklerle oyunu değiştirdi ama bizde bir şeyler değişmedi. Son 10 dakikaya skor dezavantajıyla girdik, 4-2-3-1’e döndük. Kerem girdi, Okay girdi. Kenan’la Salih çıktı ama Hollanda’nın tempoyu arttırıp bireysel yetenekli oyuncularını devreye sokmasını maalesef önleyemedik." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa