Dele Bashiru kimdir?

Hatayspor'dan kiralık olarak Serie A kulübü Lazio'da oynayan profesyonel futbolcu Dele Bashiru kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 10:14
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 10:14
 Dele Bashiru kimdir?
SM
Suat Mutlu

Oluwafisayo Faruq Dele-Bashiru, 6 Şubat 2001 doğumlu, şu anda Türk kulübü Hatayspor'dan kiralık olarak Serie A kulübü Lazio'da orta saha oyuncusu olarak oynayan profesyonel futbolcudur. Almanya doğumlu olan Dele-Bashiru, aynı zamanda Nijerya milli takımını temsil etmektedir.

Kulüp Kariyeri: Dele-Bashiru, 8 yaşında Manchester City'nin genç takımında kariyerine başladı ve Temmuz 2020'de açıklanmayan bir ücret karşılığında Sheffield Wednesday'e transfer oldu. 5 Eylül 2020'de EFL Cup'ta Walsall'a karşı oynayarak ilk profesyonel maçına çıktı ve daha sonra Bristol City'ye karşı ligdeki ilk maçına çıktı. İkinci sezonunda, Ekim 2021'de Sheffield Wednesday'in Ayın Oyuncusu ödülünü kazandı ve Cambridge United'a karşı ilk profesyonel golünü attı.

Eylül 2022'de, Rochdale'a karşı gösterdiği performansla EFL Cup İkinci Tur'un Oyuncusu seçildi. Sheffield Wednesday'i EFL Championship'e yükseltmesinin ardından, yeni bir sözleşme teklif edildi ancak Temmuz 2023'te Hatayspor'a transfer oldu. Süper Lig'deki ilk sezonunda, sekiz gol attı ve son maç gününde Rizespor'a karşı attığı kritik golle Hatayspor'un ligde kalmasını sağladı. 6 Temmuz 2024'te, satın alma zorunluluğuyla birlikte Lazio'ya kiralandı.

Uluslararası Kariyer: Dele-Bashiru, Ekim 2023'te Nijerya milli takımına ilk kez çağrıldı ve Güney Afrika'ya karşı oynadığı 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri maçında ilk golünü attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa