Tom Dele-Bashiru kimdir?

EFL Championship kulübü Watford'da oynayan profesyonel futbolcu Tom Dele-Bashiru kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 10:43
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 10:43
Tom Dele-Bashiru kimdir?
SM
Suat Mutlu

Ayotomiwa Sherif "Tom" Dele-Bashiru, 17 Eylül 1999 doğumlu, EFL Championship kulübü Watford'da orta saha oyuncusu olarak oynayan profesyonel bir futbolcudur. İngiltere doğumlu olan Dele-Bashiru, uluslararası düzeyde Nijerya'yı temsil etmektedir.

Kulüp Kariyeri: Dele-Bashiru, profesyonel kariyerine 19 Aralık 2017'de EFL Cup'ta Leicester City'ye karşı oynayarak başladı. Maçın 91. dakikasında Phil Foden'ın yerine oyuna girip uzatma dakikalarında oynadı. 24 Temmuz 2019'da, Manchester City ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından Watford ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Watford formasıyla ilk maçına FA Cup üçüncü turunda Tranmere Rovers'a karşı çıktı ve açılış golünü attı. 3 Ekim 2020'de Reading'e karşı oynadığı ilk lig maçında ilk yarıda sakatlandı ve ön çapraz bağ sakatlığı nedeniyle altı ay boyunca sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

2021 yazında antrenmanlara döndükten ve sezon öncesi Hornets'i temsil ettikten sonra, daha fazla oyun süresi alıp formunu tam olarak geri kazanmak için Reading'e sezon boyu kiralık olarak katıldı. Reading formasıyla ilk gollerini 14 Eylül 2021'de Peterborough United'a karşı oynanan ve 3-1 kazandıkları maçta attı.

Uluslararası Kariyer: Dele-Bashiru, İngiltere U-16 milli takımını temsil etti ancak aynı zamanda Nijerya için de oynama hakkına sahip. 2019'da Polonya'da düzenlenen FIFA U-20 Dünya Kupası'nda Nijerya U-20 milli takımının bir parçası oldu. Dele-Bashiru, Nijerya'nın Katar'a karşı 4-0 kazandığı açılış maçında üçüncü golü attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa