Tijjani Noslin kimdir?

Serie A kulübü Lazio'da görev yapan Hollandalı profesyonel futbolcu Tijjani Noslin kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 11:11
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 11:11
Tijjani Noslin kimdir?
SM
Suat Mutlu

Tijjani Noslin, 7 Temmuz 1999 doğumlu, Serie A kulübü Lazio'da forvet olarak oynayan Hollandalı profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri: Erken Dönem: Amsterdam doğumlu olan Noslin, memleketindeki ASV Arsenal, Buitenveldert ve Swift gibi birçok kulüpte oynadıktan sonra 14 yaşında FC Den Bosch'un akademisine katılmak üzere 's-Hertogenbosch'a taşındı. Ancak, bir yıl sonra serbest bırakıldı ve Amsterdam'a geri döndü, OJC Rosmalen ve RODA '23 gibi alt lig kulüplerinin genç takımlarında oynamaya devam etti. Daha sonra FC Twente'nin akademisine katıldı ancak 18 yaşında boyunun kısalığı nedeniyle serbest bırakıldı.

Manchester'da bir akademide başarısız bir denemenin ardından, amatör Hollanda takımı USV Hercules ile sözleşme imzaladı. Hercules ile 2017 ve 2020 yılları arasında 26 lig maçında 10 gol attı ve 2020 yazında DHSC'ye katıldı. 2020-21 sezonunda DHSC'de Wesley Sneijder ve eski profesyonel oyuncular Mounir El Hamdaoui ve Ismaïl Aissati tarafından çalıştırıldıktan sonra, 2021 yazında TOP Oss ile amatör bir sözleşme imzaladı.

Fortuna Sittard: TOP Oss'ta profesyonel bir sözleşme altında olmayan Noslin, aynı yaz Eredivisie ekibi Fortuna Sittard'a ücretsiz transferle katıldı ve üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Kulüp için ilk maçına 18 Eylül 2021'de SC Heerenveen'e karşı 1-0 kaybettikleri maçta George Cox'un yerine oyuna girerek çıktı. İlk profesyonel golünü, yarı zamanlı yedek olarak oyuna girdiği ve Willem II ile 1-1 berabere kaldıkları maçta attı. 20 Kasım'da, baş antrenör Sjors Ultee tarafından Heracles Almelo'ya karşı 3-1 kaybettikleri maçta profesyonel futbolda ilk kez başlangıç yaptı. Fortuna'daki ilk sezonunu 26 maçta bir golle tamamladı.

Kulüpteki ikinci sezonunda Noslin, düzenli bir başlangıç oyuncusu haline geldi. 17 Mart 2023'te Volendam'a karşı attığı muhteşem gol sonrası, Studio Voetbal programında eski Hollanda milli oyuncusu Rafael van der Vaart tarafından "her zaman tehlikeli olan hoş bir oyuncu. Çok direkt. Her şeye sahip" olarak övüldü.

Hellas Verona: 23 Ocak 2024'te Noslin, açıklanmayan bir ücret karşılığında Serie A kulübü Hellas Verona'ya katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa