Ibrahim Olawoyin kimdir?

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da kanat oyuncusu olarak görev yapan Nijeryalı profesyonel futbolcu Ibrahim Olawoyin kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 13:57
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 13:57
Ibrahim Olawoyin kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Ibrahim Olawoyin, 1 Aralık 1997 doğumlu Türk Süper Lig kulübü Çaykur Rizespor'da kanat oyuncusu olarak görev yapan Nijeryalı profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

Abia Warriors Olawoyin, 13 Ocak 2019'da Abia Warriors formasıyla Nijerya Profesyonel Futbol Ligi'nde ilk maçına çıktı. Nasarawa United'a karşı oynanan bu maçı 0-1 kaybettiler. O sezonun kısaltılmış liginde, Olawoyin yirmi iki maçın yirmi birinde ilk 11'de başladı. Sezon boyunca Yobe Desert Stars, Ifeanyi Ubah ve Heartland'a karşı üç gol attı ve ligde on asiste katkıda bulundu. Olawoyin'in istikrarlı performansı, Lobi Stars ve Rangers International gibi takımların ilgisini çekti, ancak kanat oyuncusu Rangers International'a katılmayı tercih etti. Rangers'taki ilk resmi maçına Gabon'un AS Pelican takımına karşı CAF Konfederasyon Kupası maçında çıktı ve 75 dakika boyunca sahada kaldı. İç sahadaki rövanş maçında ise Rangers'ı bir sonraki tura taşıyan 3. golü kaydetti.

Rangers International Rangers International formasıyla tüm müsabakalarda 40'tan fazla maça çıkan Olawoyin, Ağustos 2021'de Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu.

Ankara Keçiörengücü Olawoyin, Ankara Keçiörengücü formasıyla ilk maçına Adanaspor'a karşı 2-0 kazandıkları maçta çıktı. Yedinci maçında, İstanbulspor'u 3-2 mağlup ettikleri karşılaşmada iki gol atarak takımına galibiyeti getirdi.

Çaykur Rizespor Olawoyin, 9 Ocak 2023'te Çaykur Rizespor'a katıldı ve takımın dinamik kanat oyuncusu olarak görev yapmaya başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa