Erdoğan'dan Suriye ve İran ilişkilerine dair açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile olan ilişkilere değindi. Esad'a davetin her an yapılabileceğini belirten Erdoğan, İran'da yaşanan değişiklik sonrası iki ülke arasındaki ilişkinin daha da iyi olacağını vurguladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 14:53
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 14:53
Erdoğan'dan Suriye ve İran ilişkilerine dair açıklama
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Hollanda maçının ardından yurda döndü.

Dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye ile olan ilişkilere değindi.

Geçtiğimiz hafta Astana'da temaslarda bulunan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte Türkiye'ye davet edeceklerini açıklamıştı.

"Davetimiz her an olabilir"

Her fırsatta Suriye ile ilişkilerin düzelmesi yolunda olumlu adımlar ve mesajlar veren Cumhurbaşkanı, "Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir." dedi.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonrası seçime giden İran'da  Mesut Pezeşkiyan seçimi kazanan taraf oldu.


Erdoğan, Türk kimliğini saklamayan ve seçimlerde de açık bir şekilde Türklüğünü ön plana çıkaran Pezeşkiyan hakkında konuştu.

Türkiye-İran ilişkilerinin bundan sonraki süreçte daha da iyi olacağını söyleyen Erdoğan, "İran'la bölgede münasebetleri en iyi olan ülke Türkiye. İran bizim tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan önemli bir komşumuzdur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa