Michail Antonio kimdir?

Premier League kulübü West Ham United'da oynayan profesyonel futbolcu Michail Antonio kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 15:55
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 15:55
Michail Antonio kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Michail Gregory Antonio, 28 Mart 1990 Premier Lig kulübü West Ham United'da forvet olarak oynayan profesyonel bir futbolcudur. İngiltere doğumlu olan Antonio, uluslararası düzeyde Jamaika'yı temsil etmektedir.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer: Antonio, Greater London'ın Wandsworth bölgesinde doğdu. 12 yaşında Tooting & Mitcham United Juniors takımında futbol oynamaya başladı ve burada altı sezon boyunca kaldı. Tottenham Hotspur, Brentford ve Queens Park Rangers ile denemelere katılmasına rağmen, Tooting & Mitcham United'da kaldı ve 17 yaşında bu takımın A takımına imza attı.

Reading: Tooting & Mitcham United'da birkaç A takım maçı yaptıktan sonra, Antonio 28 Ekim 2008'de Championship kulübü Reading ile anlaştı. Tooting, Cheltenham Town, Southampton ve Colchester United'a kiralık olarak gönderildi. Southampton'da geçirdiği süre özellikle dikkat çekiciydi; burada 2010 Football League Trophy Finali'nde Carlisle United'a karşı gol attı.

Sheffield Wednesday: Antonio, Şubat 2012'de Sheffield Wednesday'e kiralık olarak katıldı ve 6 Ağustos 2012'de kalıcı olarak imza attı. Özellikle Carlisle United'a karşı attığı geç gol de dahil olmak üzere önemli bir etki yarattı.

Nottingham Forest: Antonio, 6 Ağustos 2014'te Nottingham Forest ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı ve transfer ücreti yaklaşık 1,5 milyon sterlin olarak belirlendi. İlk sezonunda attığı 14 golle etkileyici bir performans sergileyerek Forest'ın Sezonun Oyuncusu ödülünü kazandı.

West Ham United: Antonio, 1 Eylül 2015'te Premier Lig kulübü West Ham United ile yaklaşık 7 milyon sterlin karşılığında anlaştı. 19 Eylül'de ilk maçına çıktı ve kısa sürede taraftarların favorisi haline geldi. Homer Simpson'ı taklit ederek yaptığı kutlamalar ve istikrarlı performansları, Temmuz 2016'da yeni dört yıllık bir sözleşme ile ödüllendirildi.

Antonio'nun 2020-21 sezonu özellikle dikkat çekiciydi; West Ham'ın en golcü oyuncusu oldu ve Paolo Di Canio'ya ait olan West Ham'ın tüm zamanların Premier Lig gol rekorunu kırdı.

Uluslararası Kariyer: Antonio başlangıçta Jamaika için oynamayı reddetti, İngiltere'yi temsil etmeyi umuyordu. 2016 ve 2017 yıllarında İngiltere'nin kadrosuna çağrıldı ancak forma giyemedi. 2021'de Antonio, Jamaika'yı temsil etmeye karar verdi. İkinci uluslararası maçında Jamaika için ilk golünü attı ve takımın 2022 Dünya Kupası'na ulaşmasına yardımcı olma taahhüdünü pekiştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa