Özgür Özel, "Geçim olmazsa seçim olur"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ekonomi üzerinden konuştu. "Geçim olmazsa yakında seçim olur" çıkışıyla erken seçim tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 16:48
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 16:48
Özgür Özel, ''Geçim olmazsa seçim olur''
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara enflasyon üzerinden eleştirilerini sürdürürken erken seçime ilişkin sözlerini yineledi. 

Daha önce ekonomiyi işaret ederek konuşan Özel,  "Diyor ki 4 yıl seçim yok, herkes hesabını buna göre yapsın. seçim yok diye asgari ücrete zam yok, en düşük emekli maaşı 10 bin lira. Geçen sene asgari ücrete 3 ayda bir zam yapmayı konuşanlar şimdi bu maaşla 6 ay daha geçinsin diyor. Bugün olan 17 bin lira ocak ayındaki 13 bin liraya denk geliyor. Hadi 17 bin lirayı sen al hesabını buna göre yap." ifadelerini kullandı.


Erken seçim konuşmasından kısa süre sonra ise seçim kararının kendilerinde olması durumuna da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu ne zaman olsun derseniz bizce yarın karar alalım 2 ay sonra hemen seçim olsun " açıklaması yaptı.

Özel bu kez, 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final güreşlerini izlemek ve dereceye giden pehlivanların ödül törenine katılmak üzere geldiği Edirne'de konuştu.

CHP lideri yine ekonomi ve erken seçime değindi.

Geçim sorununun seçime neden olacağını söyleyen Özel, "Ümit ediyoruz, ilk seçimden sonra, CHP iktidar olduktan sonra biz yine sıfır atacağız. Ama birileri gibi hem maaşlardan, hem fiyatlar ve etiketlerden altı sıfır atmayacağız." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa