Meteoroloji Uzmanı üç bölgeyi uyardı!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde önümüzdeki 5-6 gün boyunca beklenen aşırı sıcaklar konusunda uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, özellikle 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulaya

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 17:48
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 17:48
Meteoroloji Uzmanı üç bölgeyi uyardı!
AK
Afife Kaya

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgeleri için aşırı sıcaklar konusunda uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önümüzdeki 5-6 gün boyunca bu bölgelerde aşırı sıcakların etkili olacağını belirtti ve vatandaşları 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Özellikle güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunmanın riskli olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşlara bol su tüketmeleri, açık renk ve bol giysiler giymeleri, gözlük ve şapka kullanmaları gerektiğini hatırlattı.

Ayrıca, orman yangınlarına karşı da önlem alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şen, araç içerisinde ve orman kenarlarında sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa