Altın işlemlerine yönelik alınacak yeni kararlar belli oldu

Temmuz ayında yürürlüğe girecek yeni kararlarla birlikte Türkiye'de altın işlemlerine getirilen kısıtlamalar sıkılaşıyor. Yeni ekonomi yönetimi, dış ticaret dengelerini koruma amacıyla çeyrek gram ve yarım gram altın üretimlerini yasaklayarak, altın ithal

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 18:44
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 18:44
Altın işlemlerine yönelik alınacak yeni kararlar belli oldu
AK
Afife Kaya

Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de altın işlemlerine yönelik yeni kararlar belirlendi. Yeni ekonomi yönetimi, Ağustos ayında işlenmemiş altın ithalatına yönelik kısıtlamaları artırma kararı aldıktan sonra, şimdi de çeyrek gram ve yarım gram altın üretimlerine yasak getirecek.

Türkiye ekonomisindeki belirsizlikler nedeniyle altın talebinin yönetilmesi amacıyla alınan bu kararlar, özellikle kuyumculuk ve mücevherat sektöründe tepkilere yol açtı. Sektör temsilcileri, kısıtlamaların gevşetilmesi gerektiğini savunurken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yaptığı açıklamada kısıtlamaların devam edeceğini vurguladı.

Bakan Mehmet Şimşek, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin menfaatine olmayan altın ithalatına kota uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın tercihlerine saygılıyım ancak kaynaklarımızı ülke ekonomisine ve istihdama yönlendirmek zorundayız."

Temmuz Ayında Yeni Kısıtlamalar Geliyor

Altın fiyatlarının gelecek aylarda yükselmesi beklenirken, Türkiye'de altın taleplerini şimdiden kısıtlamak için hazırlıklar başladı. Ekonomi politikalarının altın piyasasındaki etkisi yakından izlenirken, yeni kısıtlamaların ekonomik dengeler üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa