Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Bakan Fidan, yeni göreve başlayan mevkidaşlarına başarılar dilerken, ikili ilişki

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 18:45
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 18:45
Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüştü
AK
Afife Kaya

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklar, Bakan Fidan'ın Lammy ile gerçekleştirdiği görüşmede, İngiltere'nin yeni göreve başlayan dışişleri bakanına başarılar dilediğini belirtti. Görüşmede, Türkiye-İngiltere ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Ayrıca, Bakan Fidan'ın Abdelatty ile yaptığı görüşmede de Mısır'a yeni atanan dışişleri bakanına başarılar dilediği ve ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların da değerlendirildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Şuşa'da kabul edilmiş ve görüşmede Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ile Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin müzakere edildiği kaydedilmişti. Ayrıca, 5 Temmuz'da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Şuşa'da gerçekleştirdiği görüşme de Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi kapsamında yapıldığı belirtilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa