İki ilde sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti

Ordu'da gün içinde aralıklarla yağan sağanak yağış, su baskını, heyelan ve hasara neden oldu. Çaybaşı ilçesinde 83 yaşındaki bir kadın sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Muş'ta ise şiddetli yağışlar, Malazgirt'te sele neden oldu.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 20:44
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 20:44
İki ilde sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti
AK
Afife Kaya

Ordu ve Muş'ta şiddetli yağışlar felakete neden oldu. Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar, sel sularına kapılan bir kadının hayatına mal oldu. 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, Çay Mahallesi'nde sel sularında kayboldu ve cenazesi 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Ayrıca, İkizce ilçesinde de yağışlar heyelanlara yol açtı, bazı mahallelerde yollar kapandı ve araçlar çamura saplandı.

Muş'un Malazgirt ilçesinde ise şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi. Bahçe köyünde birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı. Bu felakette, sel sularına kapılan 20 yaşındaki Nazar Karataş hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri, genç kızın cansız bedenini sel sularından çıkardı.

Yetkililer, bölgedeki doğal afetlerin sıkça yaşandığına dikkat çekerek önlem alınması gerektiğini vurguladılar. Malazgirt Kaymakamlığı ise olayla ilgili soruşturma başlatarak, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım gönderdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa