Kırkpınar'da başpehlivan 'Yusuf Can Zeybek' oldu

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yapılan final maçında Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş'ı mağlup ederek altın kemeri kazandı. Zeybek, fiziksel gücü ve stratejik hamleleriyle dikkat çekerken, finaldeki performansıyla başarısını taçlandırdı.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 21:18
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 21:18
Kırkpınar'da başpehlivan 'Yusuf Can Zeybek' oldu
AK
Afife Kaya

Türkiye'nin en köklü spor etkinliklerinden biri olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibi bu yıl Yusuf Can Zeybek oldu. Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleşen final maçında, Antalyalı güreşçi Mustafa Taş'ı yenerek başpehlivanlık unvanını kazandı.

30 yaşındaki Yusuf Can Zeybek, "Yorulmaz Pehlivan" lakabıyla tanınan genç bir güreşçi olarak dikkat çekiyor. 2021 yılından bu yana başpehlivan olarak güreşen Zeybek, fiziksel üstünlüğü ve analitik güreş tarzıyla rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi.

Rakibi Mustafa Taş ise, 27 yaşındaki "Çayırın Efendisi" olarak biliniyor. 2022 yılında Kırkpınar'da ikinci olarak dikkatleri üzerine çeken Taş, bu yıl finalde Zeybek'e karşı çıktı ancak başarı elde edemedi.

Final maçı, yoğun bir izleyici kitlesi önünde gerçekleşti. İki güreşçi de dengeli bir mücadele sergilerken, maçın sonlarına doğru Yusuf Can Zeybek, rakibinin kasnak ve paçasından tutarak üstünlüğü ele geçirdi ve çangalla mücadeleyi kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

Güreşseverlerin büyük ilgi gösterdiği final maçını izlemek üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak gibi devlet büyükleri de tribünlerde yer aldılar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa