Fransa seçimlerinde sol ittifak önde gidiyor

Fransa'da yapılan genel seçimlerin ilk turunda sol ittifak sandık çıkış anketlerine göre önde giderken, Macron'un ittifakı ikinci sırada yer aldı. Aşırı sağ ise ilk turda aldığı yüksek oy oranına rağmen üçüncü sıraya geriledi. Seçimlerde yüksek katılım gö

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 22:13
GÜNCELLEME
07 Temmuz 2024 22:13
Fransa seçimlerinde sol ittifak önde gidiyor
AK
Afife Kaya

Fransa'da yapılan genel seçimlerin ilk turunda sandık çıkış anketlerine göre sol ittifak ilk sıraya yerleşti. Macron ittifakı ise ikinci sırada yer aldı, aşırı sağ ise üçüncü sıraya geriledi.

Seçmenler, ülkenin dört bir yanında kendilerini Ulusal Meclis'te temsil edecek milletvekillerini belirlemek için sandığa gitti. Fransa'nın ana karasında saat 18.00'e, büyükşehirlerde ise saat 20.00'ye kadar devam eden oy verme işlemine yüksek katılım sağlandı.

Ülkede yaklaşık 49,5 milyon seçmen bulunurken, ilk tur sonuçlarına göre sol partilerin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi koalisyonu yaklaşık %29 oy oranıyla ikinci sıraya yerleşti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ensemble İttifakı ise yaklaşık %20,5 oy aldı.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi ise ilk turda %34 oy oranıyla birinci parti olarak çıkmıştı ancak ikinci turda üçüncü sıraya geriledi.

Seçim sonuçlarına göre, ikinci turda 501 milletvekilinin belirleneceği Ulusal Meclis için politik arenada yeni bir dönem başlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa