Pakistan’da sel felaketi: Yüzlerce kişi tahliye edildi

Pakistan'da küresel iklim krizi sebebiyle eriyen buzulların neden olduğu sel felaketinde yüzlerce insanın evlerinden tahliyeleri gerçekleştirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 17:10
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 02:36
Pakistan’da sel felaketi: Yüzlerce kişi tahliye edildi
AA
Kaynak AA

Pakistan'da buzulların erimesi sonucu oluşan sel felaketi, Skardu kentinde yüzlerce kişinin evsiz kalmasına neden oldu.

SEL FELAKETİ

The Dawn gazetesinin haberine göre, buzulların erimesiyle meydana gelen sel, birçok kişinin evlerinden tahliye edilmesine yol açtı. Skardu Komiser Yardımcısı Sami Khan, kuruyan dere yataklarına yapılan ev ve binaların sel sularını yönlendirdiğini ve suyun doğal akışını engellediğini belirtti. Khan, bu tarz yapıların yasal işlemlerle kontrol altına alınacağını ifade etti.

HAVA SICAKLIKLARI ETKİLİ OLDU

Son dönemde artan hava sıcaklıklarının buzulların erimesini tetiklediği bildirildi. Pakistan Bölgesel Afet Yönetim İdaresi (PDMA), dün yaptığı açıklamada, buzulların erimesine bağlı olarak sel uyarısında bulunmuştu.

EN ÇOK BUZUL PAKİSTAN'DA

Pakistan, kutup bölgesi dışında en fazla buzulun bulunduğu ülkelerden biri. Dağlık bölgelerdeki 7 binden fazla buzulun neredeyse tamamı Hayber Pahtunhva eyaleti ve Skardu'nun da bulunduğu Gilgit-Baltistan bölgesinde yer alıyor.

YETKİLİLER ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞIYOR

Bu sel felaketi, buzulların erimesinin ve doğal afetlerin yerleşim bölgeleri üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Yerel yetkililer, önlemler alarak gelecekte benzer felaketlerin önüne geçmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa