Nepal’de muson felaketi: 62 ölü

Nepal'de muson yağmurlarının neden olduğu afet ve kazalar sonucu 62 kişi hayatını kaybetti.

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
07 Temmuz 2024 17:51
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 02:31
Nepal’de muson felaketi: 62 ölü
HM
Haber Merkezi

Nepal genelinde etkili olan muson yağmurları, büyük afet ve kazalara yol açtı. Asian News International'ın (ANI) haberine göre, muson yağmurlarının yol açtığı felaketlerde 62 kişi yaşamını yitirdi, 90 kişi yaralandı.

GANDAKI EYALETİNDE BÜYÜK KAYIP

Muson yağmurları özellikle Gandaki eyaletinde büyük yıkıma neden oldu. Toplamda 62 kişinin hayatını kaybettiği ve 90 kişinin yaralandığı eyalette, birçok ev ve altyapı zarar gördü.

TOPRAK KAYMASI VE TELEF OLAN HAYVANLAR

Parbat’a bağlı Thadapakha ilçesinde toprak kayması sonucu iki ev yıkıldı ve birçok hayvan telef oldu. Toprak kayması, bölgede büyük bir yıkıma yol açtı.

DOLAKHA VE GORKHA'DA SEL FELAKETİ

Dolakha ve Gorkha bölgelerinde meydana gelen seller, 9 ev, 8 otel ve 2 köprüyü yıktı. Sel suları, bölgede ciddi altyapı hasarına neden oldu.

KARA YOLU TRAFİĞİ DURDU

Muson yağmurları sonucu oluşan sel ve toprak kaymaları, çeşitli bölgelerde kara yolu trafiğinin durmasına neden oldu. Bu durum, ulaşımı olumsuz etkiledi ve birçok bölgeye erişimi engelledi.

MADHESH EYALETİNDE SU BASKINLARI

Madhesh eyaletinin farklı bölgelerinde kent merkezlerinde su baskınları meydana geldi. Yağmurların neden olduğu su baskınları, günlük yaşamı ve ticareti olumsuz etkiledi.

HER YIL BÜYÜK HASAR

Nepal'de her yıl haziran-eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, büyük hasara yol açıyor. Ülke genelinde yaşanan bu felaketler, hem can kaybına hem de maddi zarara neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa