Ankara’da hafta ortasında yağış var

Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, Ankaralıları hafta ortası için uyardı. Başkent’in hafta ortasında yağış göreceğini belirten Budak, İstanbul ve İzmir için yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 04:58
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 04:58
Ankara’da hafta ortasında yağış var
AA
Kaynak AA

Ankara'da yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkması bekleniyor. Uzmanlar, başkent başta olmak üzere yurt genelinde 'yüksek sıcaklık' uyarısında bulunuyor.


ANKARA'DA KAVURUCU SICAKLAR

Başkent Ankara'da sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığı, yeni haftada mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Salı ve çarşamba günü yerel olarak gök gürültülü sağanak beklenirken, pazartesi günü sıcaklık 34 derece olacak.

YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den bazı bölgeler için kısa süreli yağmur uyarısı yapıldı. Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, yağışların özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde etkili olacağını belirtti.

SICAKLIKLAR 4 İLA 6 DERECE ARTACAK

Ege ve Akdeniz başta olmak üzere yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkacak. Kavurucu sıcaklar hafta boyu etkisini sürdürecek.

İSTANBUL VE İZMİR'DE SICAK HAVA

İstanbul'da yağış beklenmezken, sıcaklık 33-34 derece civarında olacak. Bu, mevsim normallerinin 4 ila 5 derece üzerinde. İzmir'de ise salı günü sıcaklık 42 dereceye ulaşacak, bu da mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARILAR

Meteoroloji uzmanları, yüksek sıcaklık nedeniyle yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olanların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ANKARA'NIN HAVA DURUMU

Ankara'da hafta ortasında yağışlı hava beklenirken, başkentte sıcaklıklar yüksek seviyelerde seyredecek. Yağışsız günlerde dahi sıcaklıkların 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Bu durum, Ankara'da yaşayanların dikkatli olmasını gerektiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa