İsrailliler sokaklardan çekilmiyor...

İsrail'de esir takası ve erken seçim isteyen İsrail vatandaşları gösterilere devam ediyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 05:14
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 05:47
İsrailliler sokaklardan çekilmiyor...
AA
Kaynak AA

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini, Gazze'ye saldırıların gölgesinde İsrailli esirlerin geri getirilmesine kayıtsız kalmakla suçlayan göstericiler, ülke genelinde 7 Ekim'den bu yana geçen 9 ayın ardından esir takası anlaşması imzalanması, hükümetin istifası ve erken seçim talebiyle gün boyunca protesto gösterileri düzenledi.

Hükümet karşıtı grupların çağrısı üzerine "direniş günü" sloganıyla yapılan gösterilerde, Başbakan Netanyahu ve hükümeti protesto edildi. Başkent Tel Aviv, Hayfa, Batı Kudüs ve diğer şehirlerde göstericiler sabah saatlerinden itibaren bazı yolları ve kavşakları trafiğe kapattı. İsrail polisi, yolu açmak için bazı noktalarda göstericilere güç kullanarak müdahale etti.

Akşam saatlerinde Batı Kudüs'te yaklaşık bin kişilik bir grup, Meclis yakınlarındaki Sacher Park'ta toplanarak Netanyahu'nun evine doğru yürümek istedi. İsrail polisi, göstericilerin ilerleyeceği rotayı demir bariyerlerle kapattı.

TOMALAR ÖNLEM ALDI

Gazze'deki İsrailli esirlerin getirilmesi için ateşkes anlaşması çağrısı yapan ve "Onları geri getirin" sloganları atan göstericiler, Netanyahu ve hükümetini eleştiren pankartlar taşıdı. Batı Kudüs sokaklarında hükümetin istifası ve erken seçim çağrılarıyla yürüyen İsraillilere karşı, polis atlı birlikler ve TOMA ile önlem aldı.

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde toplanan binlerce kişi de Netanyahu hükümetini protesto etti. Göstericiler, sloganlar ve konuşmalarla Netanyahu hükümetini Gazze Şeridi'ndeki esirlerin geri getirilmesine kayıtsız kalmakla eleştirdi.

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi konusundaki kayıtsızlık ve 7 Ekim'de yaşananlardan Netanyahu hükümetini sorumlu tutan İsrailli bazı kesimler, son dönemde protestolarını artırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa