Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Van, Bingöl ve Muş illerinde kuvvetli yağışlar beklendiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 05:18
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 05:18
Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor!
AA
Kaynak AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Van, Bingöl ve Muş illerinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan sağanak yağışların yerel olarak şiddetli olabileceği bildirildi. Gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışların ardından sel ve su baskınlarına müdahale çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Samsun'un Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde bazı ev ve iş yerlerinin aşırı yağışlardan etkilendiği belirtilirken, sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerde vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa