İsrail durmuyor! Gazze gece boyunca bombardımana maruz kaldı

Gazze’de sivil halkın üzerine bomba yağdıran işgalci İsrail, Gazze’de birçok bölgeye gece boyunca yoğun hava saldırısı düzenledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 05:26
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 22:13
İsrail durmuyor! Gazze gece boyunca bombardımana maruz kaldı
AA
Kaynak AA

1948’te işgal topraklarında kurulan Siyonist İsrail, yıllardır masumlara zulmediyor. İsrail yönetimi, 9 aydır Gazze ve çevresinde sistematik saldırılarına devam ederken AB sokakları Filistin’e desteğini haykırıyor. Bölgedeki soykırımın durması için önceki gece İsrail sokaklarında binlerce kişi ‘erken seçim’ çağrılarında bulundu.

ŞİDDETLİ PATLAMA HER YERDEN DUYULDU

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze kentini sarsan şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu, patlamanın etkilerinin Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerinde de hissedildiğini aktardı.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in Gazze kentinin doğusundaki bölgelere dün gerçekleştirdiği saldırılarda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, saldırılardan önce Gazze'deki bölge halkına yaptığı bildiride, Gazze şehrinin doğusundaki Tuffah, Derac ve Eski Şehir mahallelerinde oturanların bölgeyi tahliye etmeleri ve batıdaki sığınma merkezlerine gitmelerini istemişti.

Bildiride konuya ilişkin ayrıntılara yer verilmezken, İsrail güçleri Gazze'deki Şucaiye Mahallesi'nde 27 Haziran'da karadan saldırılar başlattığını duyurmuştu.

İsrail ordusu, sivillerin hayatından endişe duyduğu yönünde açıklamalar yapmakla birlikte, bölgedeki çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralananların çoğunu siviller oluşturuyor.

Öte yandan, İsrail'in açıkladığı bildiri sonrasında, Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi yetkilileri de hasta ve yaralıları kuzeydeki başka hastanelere tahliye etmek zorunda kalmıştı.

NETANYAHU’NUN KAÇACAK YERİ KALMADI!

İsrail Hükümetine karşı olan binlerce İsrailli, dün gece düzenledikleri gösteriler kapsamında ülke genelindeki bazı ana yolları kapattı.

Göstericiler, Hamas ile anlaşma sağlanarak rehinelerin kurtarılması ve yeniden seçime gidilmesini talep etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa