Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Bylock kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), FETÖ üyelerinin ByLock kullanımıyla ilgili olarak verdiği kararları içeren binlerce başvuruyu Ankara'ya gönderdi.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 18:36
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 19:51
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Bylock kararı
AK
Afife Kaya

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandıkları ByLock ile ilgili önemli bir karar aldı. Mahkeme, ByLock kullanımı nedeniyle "terör örgütü üyeliği" suçundan hüküm giyen bin kişinin daha başvurusunu Ankara'ya iletmek üzere beş dosya halinde tebliğ etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, bu dosyalar için Türk hükümetinden savunma istedi. 

Yapılan başvurular, Ankara'ya "hak ihlali" temelinde dava açma talebiyle iletilmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin gündeminde, ByLock kullanımıyla ilgili olarak toplam 8 binden fazla dosya bulunuyor. Aralık 2023'te AİHM'e 2 bin başvuru daha yapılmıştı.

DW Türçe'nin aktardığı habere göre, başvurular 2019-2023 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne sunulan şikayetleri kapsıyor. Başvurucular, mahkumiyet kararlarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin adil yargılanma hakkı ve kanunsuz ceza yasağı maddelerini ihlal ettiğini iddia ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa