Hamas, Netanyahu'yu ateşkes görüşmelerinde sabote etmekle suçladı

Hamas, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarını kınayarak, Netanyahu hükümetini ateşkes müzakerelerine engel olmakla suçladı. Hamas sözcüsü, siyonist saldırganlığın durdurulması için esneklik gösterdiklerini ancak Netanyahu'nun halklarına yönelik saldırgan eylemlerinin müzakerelerin ilerlemesine engel teşkil ettiğini belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 23:02
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 23:15
Hamas, Netanyahu'yu ateşkes görüşmelerinde sabote etmekle suçladı
AK
Afife Kaya Editör

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmaların ve insanlık dramının 276. gününde Hamas, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu ateşkes müzakerelerinde ilave engeller oluşturmak ve Gazze halkına yönelik saldırganlığı artırmakla suçladı. Hamas sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik son saldırılarının, bölgede barışın sağlanması ve ateşkes görüşmelerinin ilerlemesi önünde büyük bir engel teşkil ettiği ifade edildi.

Hamas, siyonist saldırganlığın durdurulması için esneklik ve olumlu adımlar attıklarını belirtmenin yanı sıra Netanyahu'nun ise halka yönelik saldırgan taktiklerini artırarak müzakerelerin seyrini olumsuz etkilediğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in, İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarını durdurması ve sivillerin güvenliğini sağlamak için daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiği belirtildi.


Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin de konuya ilişkin açıklamaları ise dikkat çekti. Haniye, İsrail'in son saldırılarının ateşkes müzakerelerini başa döndürebileceği uyarısında bulunarak uluslararası toplumun, Gazze'deki insani krizi sona erdirme ve İsrail'in işlediği suçlar karşısında hesap verebilirlik sağlama çağrısında bulundu.

Gazze'deki çatışmaların artmasıyla birlikte bölgedeki insani kriz derinleşirken, ateşkes müzakereleri kriz seviyesinde devam etmektedir. Uluslararası toplum, bölgedeki taraflar arasında ateşkesin sağlanması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için diplomatik çabalarını yoğunlaştırmaktadır.

Gazze'de yaşanan çatışmalar ve insani kriz uluslararası toplumda büyük endişe yaratırken, ateşkes müzakerelerinin ilerlemesi için taraflar arasında yoğun diplomasi çabaları devam etmektedir. İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonları ve Hamas'ın roket saldırıları bölgedeki gerilimi artırırken, ateşkesin sağlanması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için uluslararası toplumdan daha fazla adım atılması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.