Mercedes-Benz batarya hücreleri üretim merkezi açtı

Mercedes-Benz, Stuttgart-Untertürkheim'deki genel merkezinde yeni bir araştırma ve üretim merkezi olan "eKampüs"ü açarak elektrikli araçlar için özel batarya hücreleri üretimine odaklandı.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 00:03
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 00:26
Mercedes-Benz batarya hücreleri üretim merkezi açtı
AK
Afife Kaya

Mercedes-Benz, elektrikli araç teknolojilerindeki liderliğini güçlendirmek ve sürdürülebilir mobiliteye yönelik yenilikleri desteklemek amacıyla Stuttgart-Untertürkheim'deki genel merkezinde dev bir adım attı. Almanya Ekonomi ve İklimi Korumu Bakanı Robert Habeck'in katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Mercedes-Benz'in yeni "eKampüs" adlı 30 bin metrekarelik araştırma ve üretim merkezi tanıtıldı.

Bu yeni merkez, batarya hücrelerinin her aşamasında öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyor. Küçük seriler halinde batarya hücrelerinin geliştirilmesi, tasarlanması, test edilmesi ve üretilmesi için özel olarak tasarlanan eKampüs, Mercedes-Benz'in elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanan batarya hücreleri alanındaki uzmanlığını daha da ileri taşıyacak. Mercedes-Benz, bu merkez aracılığıyla batarya maliyetlerini önümüzdeki yıllarda yüzde 30'dan fazla düşürmeyi ve yüksek voltajlı depolama sistemlerindeki teknolojik kapasitesini artırmayı hedefliyor.


Açılışta konuşan Almanya Ekonomi ve İklimi Korumu Bakanı Robert Habeck, "Mercedes-Benz'in eKampüs ile Avrupa'nın batarya üretim kapasitesini artırmasının önemine dikkat çekerek, Avrupa'nın kendi teknolojik bilgi birikimini geliştirmesinin kritik olduğunu vurguladı. Bakan Habeck ayrıca, bu tesisin sadece istihdam yaratmakla kalmayıp aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik ve yenilikçilik açısından da önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Mercedes-Benz'in Baş Teknoloji Sorumlusu Markus Schafer ise yeni merkezin hedeflerini şu sözlerle özetledi: "Mercedes-Benz DNA'sı ile mükemmel hücre tasarımlarını geliştirmek ve bu tasarımları ortak şirketlerle paylaşarak endüstri standartlarını yükseltmek." Schafer, eKampüs'te geliştirilen yeni hücre tasarımlarının, Mercedes-Benz'in küresel tedarik zincirine entegre edilerek gelecekteki elektrikli araç modellerinde kullanılacağını da vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa