BYD'nin Türkiye'ye yatırım kararıyla ilgili Kacır'dan açıklama...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli BYD firmasının Türkiye'ye yatırım kararını değerlendirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 06:46
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 06:47
BYD'nin Türkiye'ye yatırım kararıyla ilgili Kacır'dan açıklama...
AA
Kaynak AA

Kacır, Türksat Gölbaşı Kampüsü'nde Türksat 6A'nın fırlatılması nedeniyle düzenlenen törende basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türkiye'nin görüntüleme uydularında önemli kazanımlar sağlayıp, tecrübe biriktirdiğine işaret eden Kacır, bu tecrübeyi Türksat 6A ile birlikte haberleşme uydularına taşıdıklarını söyledi.

Bakan Kacır, uydu geliştirme alanında kabiliyetlerini bir üst sınıfa taşıyacak tecrübeyi Türksat 6A ile birlikte kazandıklarını aktardı. Uydunun hem ticari hem de stratejik yönüyle önemli bir kazanım olduğuna dikkati çeken Kacır, "İnanıyorum ki Türksat 6A, Türkiye'nin küresel uzay ekonomisinden daha fazla pay almasına da imkan sağlayacak." diye konuştu. Kacır, yıllık 600 milyar doları aşmış bir küresel uzay ekonomisinden bahsettiklerini anımsatarak, Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu geliştirebilen ve üretebilen bir ülke olarak gelecek dönemde bir uydu ihracatçısı olacağını vurguladı.

BYD YATIRIMIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD firmasıyla gerçekleştirilen yatırım anlaşmasına ilişkin de bilgi veren Kacır, Türkiye'nin yüksek teknoloji alanında merkez olmasını önemli bir hedef olarak gördüklerini belirtti.

Çok büyük küresel markaların arasında milli bir marka ortaya çıkarmanın kolay iş olmadığını ifade eden Kacır, Türkiye'nin otomobili TOGG'un doğuştan akıllı ve elektrikli araç olarak tasarlanmasının, milli bir marka ortaya çıkarabilme imkanı sağladığını anlattı.

Bakan Kacır, geçen yıl 3 milyon 100 bine yakın araç üreten, elektrikli araç ve yeşil teknolojilerde küresel lider olan bir markanın Türkiye'yi tercih etmiş olmasının, kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, hem otomotiv alanında hem diğer sektörlerde yeni markaların yatırım için Türkiye'yi tercih etmeye devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa