EURO 2024'te ikinci finalist yarın belli olacak. Hollanda-İngiltere maçı muhtemel 11’leri belli oldu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Hollanda ile İngiltere yarın final vizesi almak için karşı karşıya gelecek. Hollanda daha çok gol atarken İngiltere kalesinde daha az gol gördü. İki takımın muhtemel 11’leri de belli oldu. İşte detaylar…

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 10:10
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 11:33
EURO 2024'te ikinci finalist yarın belli olacak. Hollanda-İngiltere maçı muhtemel 11’leri belli oldu
AA
Kaynak AA

EURO 2024'te ikinci finalist yarın oynanacak İngiltere-Hollanda karşılaşmasıyla belli olacak. BVB Dortmund Stadı'nda Türkiye Saati İle 22.00'de başlayacak olan mücadelede ev sahibi Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayerdüdük çalacak. Stefan Lupp ve Marco Achmüller Zwayer'in yardımcılıklarını üstlenirken Almanya'dan Daniel Siebert dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Yarın rakibini yenecek olan takım, bugün oynanacak İspanya-Fransa eşleşmesinde kazanacak ekiple 14 Temmuz'da Berlin'de şampiyonluk maçında mücadele edecek.

Yarı finale nasıl geldiler?

Fransa, Avusturya ve Polonya'nın bulunduğu D Grubu'nda yer alan Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 4 puan topladı. Hollanda en iyi grup 3.'leri arasına girerek son 16 turu için vize aldı.

Hollanda, iyi bir futbol ortaya koyduğu son 16 turunda Romanya'yı 3-0 gibi net bir skorla yenerek son 8 takım arasına kaldı.

Hollanda, çeyrek finalde Türkiye karşısında Samet Akaydın’ın kafa golüyle 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda 6 dakika içince bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı ve yarı finale yükseldi.

İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nda 5 puan topladı ve lider olarak son 16 turu biletini cebine koydu.

İngilizler, son 16 turunda Slovakya karşısında deyim yerindeyse ecel terleri döktü. Maçta geri düşen İngiltere 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık rövaşata golüyle skoru eşitledi. İngiltere, uzatmalarda Harry Kane ile bir gol daha buldu ve çeyrek finale yükseldi.

İngiltere, çeyrek finalde de İsviçre karşısında zorlandı. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maç penaltılara kaldı. İsviçre 1 penaltı kaçırırken İngiliz oyuncular 5 atışı da ağlarla buluşturunca İngiltere yarı final biletini aldı.    

Hollanda hücumda daha etkili

Hollanda yarı finale çıkana dek 9 kez rakip ağları sarsarsak turnuvanın en golcü 3. takımı oldu.

İngiltere ise 5 maçta 5 kez gol sevinci yaşadı.

Hollanda 5 gol yerken, İngilizler kalelerinde yalnızca 3 gol gördü.    

Rekabette 23. randevu

Hollanda ile İngiltere A milli takımları yarın 23. kez karşılaşacak.

22 maçın 7'sini Hollanda, 6'sını İngiltere kazanırken 9 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Hollanda 29, İngiltere 31 gol attı.

İki takım oynadıkları son 8 maçın 5'inde 90 dakikalık sürede eşitliği bozamadı.    

Hollanda 6. kez yarı finalde

Hollanda Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez yarı final oynayacak.

1976, 1988, 1992, 2000 ve 2004 turnuvalarında da yarı final gören Hollanda, EURO 2024’te bu başarısını 6. kez tekrarladı. Bu yarı finallerin 1'ini kazanarak final hakkı alan Hollanda, 4'ünde elendi.

Hollanda Almanya'nın ev sahipliği yaptığı 1988'deki turnuvada , tarihindeki tek şampiyonluğu yaşadı. Potakallar yine Almanya’da tarih yazmak istiyor.    

İngiltere 4. kez yarı finalde

İngiltere, turnuva tarihinde 4. kez yarı final gördü.

1968 ve 1996'da yarı final oynamasına rağmen finale yükselemeyen İngiltere’nin  turnuva tarihinde şampiyonluğu bulunmuyor.

İngilizler, 2020'de ilk kez yükseldiği Avrupa Şampiyonası finalinde İtalya'ya Wembley Stadı'ndaki mücadelede penaltılarla yenildi.

İngiltere-Hollanda final vizesi almak için hazırlanırken iki takımın muhtemel 11’leri de belli oldu.   

Muhtemel 11'ler

İki takımın yarınki mücadeleye şu kadrolarla çıkması bekleniyor:

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa