Brent petrol fiyatı ne kadar?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı şu an 85,72 dolardan işlem görüyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 10:21
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 14:22
Brent petrol fiyatı ne kadar?
AA
Kaynak AA

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 86,92 dolara kadar yükseldi ve günü 85,75 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.47 itibarıyla fiyat yüzde 0,03 düşüşle 85,72 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 82,25 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sona erdirecek olası bir ateşkesin etkisi altında kalmaya devam ediyor. Esir takası konusunda varılan anlaşma, ateşkesin sağlanması için Tel Aviv ile Hamas arasında Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda dolaylı müzakerelerin tekrar yapılabileceğini işaret ediyor. Dün, esir takası müzakereleri ve Refah Sınır Kapısı’nın yönetimi için İsrailli bir müzakere heyeti Mısır’a gitti. Hamas ise İsrail’in saldırılarını durdurmak için anlaşmaya varmaya istekli olduğunu, ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun müzakereleri zorlaştırdığını belirtti.

ABD’de açıklanan ekonomik veriler, ekonomik yavaşlamanın sürdüğüne ve talebin zayıfladığına işaret ediyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar ve perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri de piyasalar tarafından yakından izleniyor.

Öte yandan, Karayipler'i etkisi altına alan Beryl Kasırgası'nın petrol arzına etkileri de takip ediliyor. Kasırga nedeniyle Teksas kıyılarında 1 milyondan fazla hane ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı. Bu durum, bazı limanların kapanma ihtimalini gündeme getiriyor. Limanların kapanması, petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatını, rafinerilere petrol sevkiyatını ve motor yakıtı teslimatını geçici olarak durdurabilir.

Brent petrolün teknik analizinde, 86,60 ile 87,96 dolar aralığının direnç, 84,72 ile 83,88 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa