Abisini vurup kendisini yaralayan şahsa "zarar vermeyeceğim" diye annesine ettiği yemin unutup şarjörü boşalttı

Oğuz Ermiş (41), Bursa'da ağabeyi Uğur Ermiş'i (41) öldürüp, kendisini de yaralayan, girdiği cezaevinden iki ay sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye olan Engin Altın'ı (41) toplam 12 kurşunla öldürdü. Duruşmadaki savunmasında maktulün kendisine ‘Bu iş burada bitmedi. Onu da öldüreceğiz’ mesajı gönderdiğini belirten Oğuz Ermiş, tehditleri öğrenen annesinin, kimseye zarar vermemesi için yemin ettirdiğini, ancak karşılaşınca bu yemini unutup mermileri Engin Altın’ın üzerine boşalttığını söyledi

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 11:10
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 14:44
Abisini vurup kendisini yaralayan şahsa ''zarar vermeyeceğim'' diye annesine ettiği yemin unutup şarjörü boşalttı
DHA
Kaynak DHA

İddiaya göre; Bursa'da, geçen yıl nisan ayında Engin Altın, kendisine 50 bin lira borcu olan Uğur Ermiş ile sokakta karşılaştı.

Taraflar arasında çıkan tartışma sırasında Engin Altın, belindeki tabancayı çıkarmaya çalıştığını öne sürdüğü Uğur Ermiş'i bıçakladı. Yanında bulunan kardeşi Oğuz Ermiş ise arbede sırasında yere düşen tabancayı alıp Engin Altın'ı bacaklarından vurdu. Uğur Ermiş hayatını kaybetti. Tedavisi tamamlanıp taburcu olan Engin Altın polis tarafından gözaltına alındı. Altın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çatışmada yaralanan Oğuz Ermiş hakkında denetimli serbestlik şartıyla salıverildi.

2 ay sonra serbest bırakılmıştı

Engin Altın da, olayda aldığı kesici alet ve kurşun yaraları nedeniyle cezaevi şartlarında hayatını yalnız sürdüremeyeceğine ilişkin Adli Tıp Kurumu 3'üncü İhtisas Kurulu raporu doğrultusunda, 22 Haziran 2023'te şartlı olarak tahliye edildi.

Tahliye edilen Altın 2 ay sonra, 30 Ağustos'ta Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi Tuna Caddesi'nde arkadaşının açtığı emlak ofisini ziyarete gittiği sırada sokakta karşılaştığı Oğuz Ermiş tarafından 12 kurşunla öldürüldü.

'Aramızda tartışma çıktı, ateş ettim'

Ermiş, emniyetteki ilk ifadesinde, olay günü ağabeyini öldüren Engin Altın ile karşılaştıklarında aralarında tartışma çıkınca tabancasıyla ateş ettiğini söyledi.

Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; Oğuz Ermiş'in koşarak Engin Altın'ın bulunduğu emlak ofisinin önüne gelerek belinden çıkardığı tabanca ile peş peşe ateş ettiği ve koşarak kaçtığı  görülüyor.

'Anneme söz verdim ama yeminimi bozdum'

Cinayet sonrası tutuklanan ve Oğuz Ermiş, savcılıkta susma hakkını kullandı.

'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemi ile dava açılan Ermiş'in yargılanmasına, Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Ermiş duruşmada, Engin Altın'ın aracılar tarafından kendisine, 'Bu iş henüz bitmedi, yarım kalmayacak. Ağabeyini öldürdüğüm gibi Oğuz'u da öldüreceğim' diye tehdit mesajları gönderdiğini dile getirdi.

Bu tehditleri öğrenen annesinin sokağa çıkmaması ve Engin Altın'a zarar vermemesi için kendisine yemin ettirdiğini söyleyen Ermiş, bu yüzden aylarca dışarı çıkmadığını öne sürdü.

Olay günü markete alışveriş yapmak için gittiğimde karşımda Engin Altın’ı gördüğünü belirten Oğuz Ermiş, yaşadıklarını hatırlayınca annesine verdiği yemini unuttuğunu söyledi.

Ermiş, “Nevrim dönünce korkutmak için ona ateş ettim. Sonra silahtaki tüm mermiyi üzerime boşalttım" dedi.

'Oğlumun hiç suçu yoktu'

Engin Altın'ın annesi N.A. ise duruşmada, oğlunun daha önce hiç silah kullanmadığını belirterek, oğlunun takip edildiğini belirtti.

Cezaevinden çıktıktan sonra,oğlunun kendini korumak için birilerinden silah almak zorunda kaldığını anlatan anne Ermiş, Oğuz Ermiş'ten şikayetçi oldu.

Oğuz Ermiş'in avukatı Hakan Gündoğdu ise müvekkili   Oğuz Ermiş’in, kendisini yaralayarak sakat bırakan ve uzun süre kendisini öldürmek için arayan Engin  Altın’ı karşısında görmesi sebebiyle ateş etmesi sonucu haksız tahrik hükümlerinden faydalanması gerektiğini ifade etti.

Mahkeme, Ermiş hakkında 'Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa