Suçla mücadele verilerini açıklayan Ankara Valisi Şahin’den dünya başkentleriyle kıyaslama: “Suç oranı oldukça düşük"

Ankara Valisi Vasip Şahin, başkentin, suç oranında hem yakalama hem aydınlatma hem suçların işlenişi ve suç sayısı itibarıyla Türkiye ortalamalarından daha iyi durumda olduğunu söyledi. Şahin, Haziran ayına ilişkin asayiş bilgilerini paylaştı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 13:58
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 15:35
Suçla mücadele verilerini açıklayan Ankara Valisi Şahin’den dünya başkentleriyle kıyaslama: “Suç oranı oldukça düşük''
AA
Kaynak AA

Elmadağ'da yeni açılan Şehitlik Polis Uygulama Noktası Merkezi'nin açılışında konuşan Şahin, Elmadağ'ın Ankara'nın önemli bir geçiş noktası olduğunu ve yolların emniyetine büyük önem verdiklerini belirtti. Şahin, "Yeni kontrol noktamız, yol güvenliğini sağlamak ve suçluların hareketlerini takip etmek için daha modern ve güvenli bir mimariyle inşa edildi." dedi.

Yeni uygulama noktasının, yaklaşık 1,5 aydır aktif olduğunu ve bu süre zarfında 37 bin 239 araç ve 192 bin 178 kişinin kontrol edildiğini belirten Şahin, bu denetimlerde 39 aranan şahsın yakalandığını ve adli mercilere teslim edildiğini ifade etti.

Şahin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan şahısların yakalanmasına yönelik özel projesine destek verdiklerini belirtti.

 Haziran ayında 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 19, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 63, 5-10 yıl arasında hapis cezası olan 132 ve 5 yıla kadar hapis cezası olan 932 kişi ile ifade almaya yönelik aranan 2 bin 179 kişi olmak üzere toplamda 3 bin 325 kişinin yakalandığı bilgisini paylaşan Vali Şahin, asayiş olayları kapsamında haziran ayında 6 bin 500 kişiye işlem yapıldığını dile getirdi.

Vali Şahin, narkotik suçlarla ilgili olarak düzenlenen 21 operasyonda 1215 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 163'ünün tutuklandığını söyledi.

Şahin, Ankara'nın hem Türkiye hem de dünya başkentleri arasında düşük suç oranlarına sahip olduğunu vurgulayarak, "Amacımız suç oranlarını sıfıra indirmek. Ankara, huzurlu bir şehir ve birçok suç oranında Türkiye ortalamasının altında." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine de değinen Şahin, "15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Allah bu millete bir daha böyle hain bir kalkışma yaşatmasın." dedi.

Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ise konuşmasında, Mamak'taki eski uygulama noktasının Elmadağ'a taşınmasıyla daha etkin olmayı hedeflediklerini belirtti. Dinç, şehitlik uygulama noktasında 35 personelin 24 saat esasına göre görev yapacağını söyledi ve "Suç ve suçlularla mücadelemizi, milletimizin desteğiyle sürdüreceğiz. Güvenli bir başkentin teminatı olacağız." dedi. Dinç, ayrıca 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyip gazilere minnetlerini sundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa