Alman futbolcu Jeremy Toljan kimdir?

Serie A kulübü Sassuolo'da sağ bek olarak oynayan Alman profesyonel bir futbolcu Jeremy Toljan kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 15:04
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 15:20
Alman futbolcu Jeremy Toljan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Jeremy Isaiah Richard Toljan, 8 Ağustos 1994 doğumlu Serie A kulübü Sassuolo'da sağ bek olarak oynayan Alman profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

1899 Hoffenheim Jeremy Toljan, 5 Ekim 2013'te 1899 Hoffenheim formasıyla ilk Bundesliga maçına 1. FSV Mainz 05'e karşı çıktı. Tam maç oynadı ve maç 2-2 berabere sona erdi.

Borussia Dortmund 2017 yazında Toljan, Borussia Dortmund ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu transferle, yetenekli sağ bek, kariyerinde önemli bir adım attı.

Celtic (Kiralık) Ocak 2019'da Toljan, Celtic ile altı aylık bir kiralık sözleşme imzaladı. Bu süre zarfında İskoç ekibinde forma giydi ve önemli katkılarda bulundu.

Sassuolo Temmuz 2019'da Sassuolo, Toljan'ı iki sezonluk kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu. 1 Temmuz 2021'de Toljan, Sassuolo'ya kalıcı olarak transfer oldu ve takımın önemli bir parçası haline geldi.

Uluslararası Kariyer

Toljan, Almanya'nın farklı yaş gruplarındaki milli takımlarında forma giydi. Amerika Birleşik Devletleri ve Hırvatistan için de oynama hakkına sahip olan Toljan, her iki takımın tekliflerini reddederek Almanya için oynama kararlılığını sürdürdü. Toljan, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Almanya'nın gümüş madalya kazanan kadrosunda yer aldı.

Etiketler Seriea Futbol
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa