Bakan Tekin’den yurt dışında eğitim gören Türklerin, Türkiye'deki azınlıklarla ilgili doktora tezi yapmalarına eleştiri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yurt dışında eğitim gören Türklerin Türkiye'deki azınlıklarla ilgili doktora tezi yapmalarına karşı olduğunu söyledi. Tekin, “Yurt dışına gönderdiğimiz kişinin, bulunduğu üniversitede Türkiye'yle ilgili bir çalışma yapmasını da açıkçası çok iyi niyetli bulmuyorum” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 15:24
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 15:35
Bakan Tekin’den yurt dışında eğitim gören Türklerin, Türkiye'deki azınlıklarla ilgili doktora tezi yapmalarına eleştiri
DHA
Kaynak DHA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde, Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) 2023 burs programı kapsamında, bursiyerlere yönelik 'Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri' programına katıldı.

 Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün’ün yanı sıra v yurt dışına gitmeye hak kazanan 563 bursiyer öğrenci de programda yer aldı.

Bakan Tekin, konuşmasında salondaki herkesin Türkiye’ye hizmet edip katkı vereceğine yüzde 100 inandığını dile getirdi.

Örencilere, bu misyonu yerine getirebilmeleri için bakanlık olarak üstlerine ne düşerse, onları yerine getirmeye  hazır oldukları mesajını veren Tekin, bir konudaki rahatsızlığını paylaştı.

Bakan Tekin, "Arkadaşımız sosyoloji çalışacak, diyelim ki İngiltere'de doktora yapıyor, Türkiye'deki etnik ve dini azınlıklarla ilgili doktora tezi yapıyor. Buna karşıyım” dedi.

Sosyoekonomik, etnik, dini, ideolojik yapılarla ilgili Türkiye’deki akademisyenlerin çalışabileceğine işaret eden bakan Tekin,  yurt dışına gönderdikleri kişinin, bulunduğu üniversitede Türkiye'yle ilgili bir çalışma yapmasını çok iyi niyetli bulmadığını vurguladı.

Yusuf tekin,  o yüzden de o yurt dışındayken Türkiye'yle ilgili  mümkün olduğunca çalışma yapmamalarını istedi.

“Siz Türkiye ile ilgili çalışma yapmaya gitmiyorsunuz. Siz başka amaçlarla gidiyorsunuz, amaçlarınızı gerçekleştirin" diyen Tekin, programın ardından  yurt dışına gidecek bursiyerlerle sohbet etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa