İtalyan futbolcu Luca Lipani kimdir?

Serie A kulübü Sassuolo'da orta saha oyuncusu olarak oynayan İtalyan profesyonel futbolcu Luca Lipani kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 17:31
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 17:31
İtalyan futbolcu Luca Lipani kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Luca Lipani, 18 Mayıs 2005 doğumlu İtalyan profesyonel futbolcudur ve Serie A takımlarından Sassuolo'da orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Genoa doğumlu olan Lipani, yedi yaşında aynı ismi taşıyan takımın altyapısına katıldı. Kulübün gençlik akademisinden geçen oyuncu, 2021-22 sezonunda 19 yaş altı takımıyla oynamaya başladı. 2022-23 sezonunun başından itibaren, teknik direktör Alexander Blessin yönetiminde birinci takımla antrenman yapmaya başladı ve yeni teknik direktör Alberto Gilardino tarafından düzenli olarak A takım maç kadrolarına dahil edildi. Aralık 2022'de Genoa ile profesyonel sözleşmesini yeniledi.

25 Şubat 2023 tarihinde, Serie B maçında SPAL'a karşı 85. dakikada Milan Badelj'in yerine oyuna girerek profesyonel debutunu yaptı ve Eddie Salcedo'ya asist yaptı. Bu maçta Genoa 3-0 galip geldi. Sezon sonunda, Genoa'nın A takımı bir yıl aradan sonra Serie A'ya geri dönerken, Primavera takımı da Campionato Primavera 1'e otomatik olarak terfi etti.

8 Ağustos 2023 tarihinde, Lipani, sekiz milyon euro artı bonuslar karşılığında Serie A takımlarından Sassuolo'ya kalıcı olarak transfer oldu. 2 Kasım'da, Coppa Italia maçında Spezia'ya karşı Uroš Račić'in yerine uzatma devresinin ilk yarısında oyuna girerek yeni takımında ilk maçına çıktı ve bu maç penaltılarla 5-4 sonuçlandı. 3 Ocak 2024 tarihinde, Atalanta'ya karşı oynanan ve 3-1 kaybedilen kupa maçında Sassuolo için ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Uluslararası Kariyer

Lipani, İtalya'yı çeşitli genç milli takımlar düzeyinde temsil etti; 15 yaş altı, 17 yaş altı, 18 yaş altı, 19 yaş altı ve 20 yaş altı milli takımlarında oynadı. Ayrıca, 17 yaş altı milli takımında kaptanlık yaptı. Mayıs 2022'de, İsrail'de düzenlenen UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası'nda İtalya kadrosuna dahil edildi ve turnuva boyunca bir gol attı. İtalya, çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek elendi.

Aynı yılın Aralık ayında, İtalya A milli takım teknik direktörü Roberto Mancini yönetiminde bir antrenman kampına katıldı. Mayıs 2023'te, Arjantin'de düzenlenen FIFA U-20 Dünya Kupası'nda İtalya kadrosuna dahil edildi ve İtalya, finalde Uruguay'a yenilerek turnuvayı ikinci sırada tamamladı. Haziran ayında, Malta'da düzenlenen UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nda İtalya kadrosunda yer aldı ve turnuvayı şampiyon olarak tamamladılar.

Etiketler Seriea Futbol
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.