İtalyan futbolcu Mattia Viti kimdir?

Nice'den kiralık olarak Serie A kulübü Sassuolo'da stoper veya sol bek olarak oynayan İtalyan profesyonel futbolcu Mattia Viti kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 17:57
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 17:57
İtalyan futbolcu Mattia Viti kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Mattia Viti, 24 Ocak 2002 doğumlu Nice'ten kiralık olarak Serie A kulübü Sassuolo'da stoper veya sol bek olarak oynayan İtalyan profesyonel futbolcudur.

Erken Yaşam: Floransa'nın Borgo San Lorenzo kasabasında doğan Mattia Viti, futbol oynamaya 4 yaşında Ponte a Greve kulübünde başladı. Daha sonra bu kulüp, Rondinella Marzocco ile birleşti. Yakındaki Audace Legnaia'ya geçtikten sonra, 2010 yılında 8 yaşında Empoli akademisine katıldı.

Kulüp Kariyeri

Empoli: 2019-20 sezonunu Primavera takımıyla geçirdikten sonra, Mattia Viti 30 Eylül 2020'de Renate'ye karşı oynanan ve 2-1 kazanılan Coppa Italia maçında profesyonel debutunu yaptı. İlk Serie B maçına 9 Nisan 2021'de Reggina'ya karşı çıktı ve bu maçta son dakika gol çizgisi temizliği ile dikkat çekti. Empoli bu sezon sonunda şampiyon olarak Serie A'ya geri dönerken, Primavera takımı da kendi ligini kazandı.

22 Eylül 2021'de, Aurelio Andreazzoli yönetiminde Cagliari'ye karşı oynanan ve 2-0 kazanılan maçta Serie A debutunu yaptı. Genç oyuncu, maçı baştan sona oynayarak Azzurri'nin kalesini gole kapatmasında önemli rol oynadı.

Takip eden aylarda, Kasım 2021'de annesini kaybetmesine rağmen, Viti ilk takımda düzenli bir oyuncu haline geldi. Sebastiano Luperto veya tecrübeli oyuncular Tonelli ve Romagnoli ile dönüşümlü olarak oynadı. Bologna, Sassuolo ve Udinese gibi takımlara karşı önemli Serie A galibiyetlerinde ilk 11'de yer aldı ve İtalyan şampiyonasının en umut verici genç savunmacılarından biri olarak dikkat çekti.

Nice: 3 Ağustos 2022'de, Viti, yaklaşık 13 milyon euro karşılığında Ligue 1 takımı Nice'e kalıcı olarak transfer oldu.

Sassuolo: 12 Temmuz 2023'te, Serie A takımlarından Sassuolo, Viti'yi satın alma opsiyonlu sezonluk kiralık olarak kadrosuna kattı.

Uluslararası Kariyer: Mattia Viti, İtalya'nın çeşitli genç milli takımlarında oynadı. 15 yaş altı, 16 yaş altı ve 18 yaş altı milli takımlarında forma giydi. Eylül 2021'de 20 yaş altı milli takımına seçildi ve 6 Eylül'de Sırbistan'a karşı oynanan ve 1-0 kazanılan dostluk maçında ilk maçına çıktı. Kasım ayında düzenli olarak ilk 11'de yer aldıktan sonra, 21 yaş altı milli takımına terfi etti, ancak sakatlık nedeniyle kadrodan çekilmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa