İtalyan futbolcu Niccolò Pisilli kimdir?

Serie A kulübü Roma'da orta saha pozisyonunda oynayan İtalyan profesyonel futbolcu Niccolò Pisilli kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 18:01
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 18:01
İtalyan futbolcu Niccolò Pisilli kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Niccolò Pisilli, 23 Eylül 2004 doğumlu Serie A kulübü Roma'da orta saha oyuncusu olarak görev yapan İtalyan profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

Pisilli, futbola Helios adlı yerel bir kulüpte başladı ve sekiz yaşında Roma'nın altyapısına katılarak genç kategorilerde kendini geliştirdi. Kasım 2022'de, 2026 yılına kadar uzanan profesyonel bir sözleşme imzalayarak kulüple bağlarını güçlendirdi.

Başlangıçta 19 yaş altı takımına atanmış olsa da, Serie A'da Roma forması giyen Pisilli, ilk profesyonel maçına 6 Mayıs 2023'te, Inter Milan'a karşı oynanan ve 2-0 kaybedilen maçta son dakika oyuncusu olarak çıktı. Aynı yılın Nisan ayında, Roma'nın Primavera Coppa Italia şampiyonu olan 19 yaş altı takımında yer aldı.

14 Aralık 2023 tarihinde, Pisilli, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında Sheriff Tiraspol'a karşı oynanan maçta Andrea Belotti'nin yerine 72. dakikada oyuna dahil olarak Avrupa arenasındaki ilk maçına çıktı ve maçın sakatlık zamanlarında attığı golle Roma'nın 3-0 galibiyetine katkıda bulundu.

Uluslararası Kariyer

Pisilli, İtalya'nın genç milli takımlarında forma giymiştir. Mayıs 2023'te, baş antrenör Carmine Nunziata tarafından Arjantin'de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda İtalya kadrosuna dahil edildi ve Azzurrini, finalde Uruguay'a yenilerek turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Aynı yılın Haziran ayında, Pisilli, Malta'da düzenlenen UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası için İtalya kadrosunda yer aldı ve Azzurrini, ikinci kıta şampiyonluklarını kazandılar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa