İtalyan eski futbolcu Francesco Totti kimdir?

Roma ve İtalya milli takımı için oynamış eski bir İtalyan profesyonel futbolcu olan Francesco Totti kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
09 Temmuz 2024 18:05
GÜNCELLEME
09 Temmuz 2024 18:05
İtalyan eski futbolcu Francesco Totti kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Francesco Totti, 27 Eylül 1976 doğumlu İtalyan eski bir futbolcudur ve Serie A kulübü Roma'nın efsanevi kaptanı olarak tanınır. Oyun kurucu ve forvet mevkilerinde oynayabilen Totti, 1992-2017 yılları arasında AS Roma forması giymiştir ve futbol kariyeri boyunca birçok önemli başarı elde etmiştir.

Kulüp Kariyeri

Totti, futbol kariyerine Roma'nın yerel kulüplerinden Fortitudo'da başladı ve daha sonra 1989'da AS Roma'nın genç takımına katıldı. 1993 yılında sadece 16 yaşındayken AS Roma A takımında profesyonel olarak şans buldu. Kariyerinin büyük bir bölümünü Roma formasıyla geçiren Totti, kulüp tarihindeki en önemli oyunculardan biri olarak kabul edilir.

2000 yılında, İtalya'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazandı ve aynı yıl İtalya millî takımıyla Avrupa Şampiyonası'nda final oynama başarısı gösterdi. Kaptanlığını yaptığı 2000/01 sezonunda AS Roma ile Serie A şampiyonluğu yaşadı. Kariyeri boyunca Serie A'da 605 maçta 250 gol atarak ligin en çok gol atan ikinci futbolcusu oldu. Totti ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve İtalya Kupası gibi önemli turnuvalarda da başarılar elde etti.

Uluslararası Kariyer

Francesco Totti, İtalya millî takımının önemli bir oyuncusu olarak da tanınır. 2006 FIFA Dünya Kupası'nda İtalya'nın şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Millî formayla çıktığı maçlarda da etkileyici performanslar sergileyen Totti, futbol kariyerinin zirvesinde uluslararası alanda da adını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa