Cumhurbaşkanı Erdoğan 'erken seçim' tartışmalarını noktaladı

AK Parti MYK’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin gündeme taşıdığı 'erken seçim' tartışmalarıyla ilgili "Havanda su dövmektir" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 09:25
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 10:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'erken seçim' tartışmalarını noktaladı
Kübra Şenal Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleşen AK Parti MYK toplantısında ülkenin sorunu olan 'sokak hayvanları' masaya yatırıldı. Bunu yanı sıra 'Suriyeli sığınmacı' meselesiyle Kayseri ve Suriye'de yaşananları da değerlendiren Erdoğan, bu tür olayların uzamaması ve 13 yıllık emeğin heba olmaması gerektiğine dikkati çekti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin son zamanlarda çokça dillendirdiği 'erken seçim' tartışmalarına da son noktayı koydu.

"HAVANDA SU DÖVMEKTİR"

Bu süreci de basiretli, akıllı ve ferasetli adımlarla sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Son günlerde muhalefetin sıklıkla gündeme taşıdığı erken seçim tartışmalarına da son noktayı koyan Erdoğan'ın kurmaylarına "Erken seçim tartışmaları havanda su dövmektir" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Erdoğan konuyla ilgili, "Suriye ile ilişkilerde sığınmacıların geri dönüşlerini de planlayacak şekilde kardeşliğimize halel getirmeden süreci yöneteceğiz. Sokak çetelerinin 13 yıllık emeğimize leke bulaştırmasına müsaade etmeyeceğiz. 13 yıldır vicdanlı ve insani bir politika uyguladık. Bu süreci de basiretli, akıllı ve ferasetli adımlarla sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Son günlerde muhalefetin sıklıkla gündeme taşıdığı erken seçim tartışmalarına da son noktayı koyan Erdoğan'ın kurmaylarına "Erken seçim tartışmaları havanda su dövmektir" ifadelerini kullandığı belirtildi.

"BAYRAK DEĞİŞİMİ DEVAM EDECEK"

Erdoğan kabine ve partideki yaşanan değişimler hakkında, "2 bakan ve 7 il başkanı ile değişim sürecine dair başlangıç yaptık. Kimseyi kırmadan, dökmeden gerektiği zaman bayrak değişimi devam edecek. Bayrak değişimine gitmeyi planladığımız iller var" ifadelerini kullandığı belirtildi.


"BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI SORUNU BİR AN EVVEL ÇÖZÜLSÜN"

Başıboş sokak hayvanı sorununa çözüm için TBMM grubunun yaptığı çalışmanın son hâli Erdoğan'a sunuldu. Erdoğan da bu çalışmanın bir an evvel nihayete erdirilmesi gerektiğini belirterek Adana'da 5 yaşındaki Abbas Haşmet'in yaşadığı korku dolu anları hatırlattı. Söz konusu saldırıya üzüldüğünü söyleyen Erdoğan'ın, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'ya konu ile yakından ilgilenmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa