Mustafa Denizli’den Arda Güler’in tevekkül temalı gol sevincine eleştiri

Ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli, Real Madridli Arda Güler’in tevekkül temalı gol sevincini “Arda’yı antipatik yapar” sözleriyle eleştirip milli futbolcuyu yalnızlaştıracağı uyarısında bulundu. Bu sözler yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 09:49
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 11:31
Mustafa Denizli’den Arda Güler’in tevekkül temalı gol sevincine eleştiri
EK
Ersin Küçükbarak

Arda Güler kuşkusuz geçen yazın en flaş transferiydi.

İki İspanyol devini peşine takan Arda, Real Madrid’i tercih etti.

Sezona sakatlıklarla başlayan Arda, çok çalışarak hem iyileşti hem özel antrenmanlarla daha da güçlendi.

La Liga’nın sonuna doğru Ancelotti’nin verdiği sınırlı süreleri iyi değerlendiren ay yıldızlı oyuncunun her vuruşu gol oldu. 12 maçta 6 gol atan süper solak bir anda taraftarın gözbebeği haline geldi.

Arda Güler’in gol sonrası yaptığı sevinç gösterisi de ikonik bir harekete dönüştü.

Elini kalbine götürüp işaret parmağını havaya kaldıran Arda daha sonra bunun tevekkül anlamına geldiğini açıkladı.

Bu gol sevincine ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli’den eleştiri geldi.

Bir televizyon yayınında değerlendirmede bulunan Denizli, Arda Real Madrid formasıyla ilk golünü attığında tüm arkadaşlarının ona koştuğunu hatırlattı.

Denizli, “Bütün Real Madrid futbolcuları kendileri gol atsa bu kadar sevinmeyecek şekilde Arda'ya gittiler, sarıldılar, öptüler... Yani kendileri atmış kadar mutlu oldular” dedi.

İkinci golde de kutlamaya giden takım arkadaşlarının üçüncü ve dördüncü gollerde azaldığına işaret eden Denizli, gol sonrası hareketini ‘takımdan ayrı paylaşılan sevinç’ olarak niteledi.

"Arda’yı antipatik yapar"

Denizli, bunun farklı hisseden ya da hissettirmek isteyenlerin bir davranış biçim olduğunu belirten Denizli, “Bunlar takım arkadaşları yanında Arda’yı antipatik yapar. Çok genç yaşında ona bu kadar sarılan takım bundan sonra onu sevimsiz bir rakip olarak görmeye başlar” sözleriyle uyarıda bulundu.

Tecrübeli Teknik Direktör, takım arkadaşlarının destek vermediği, etrafında toplanmadığı futbolcuların ileride düşündüğü yerlere gitmesinin mümkün olamayacağının altını çizdi.

Bu sözler sosyal medyada tepki topladı.

Tevekkül temalı sevinçten rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle Denizli’yi İslamofobik olmakla eleştirenler arasında konuyu din düşmanlığı olarak değerlendirenler bile çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa