Müsavat Dervişoğlu'ndan 9.Yargı Paketi'ndeki düzenlemeye tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 9.Yargı Paketi'ndeki kadınların soyadları ile ilgili düzenlemeye ilişkin konuştu. Dervişoğlu, "Kadının soyadı ile aile bozulmaz" diyerek tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 11:16
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 13:30
Müsavat Dervişoğlu'ndan 9.Yargı Paketi'ndeki düzenlemeye tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet  Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Geçici maddeyle 39 maddeden oluşan 9. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Yargı paketinde yer alan kadının soyadı düzenlemesi tepkilere yol açtı. 

Teklife göre kadınlar yalnızca eşlerinin soyadı ile birlikte olmak şartı ile eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek.

 "Kadının soyadı ile aile bozulmaz"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 9.Yargı Paketi'ndeki kadınların soyadları ile ilgili düzenlemeye ilişkin konuştu. Dervişoğlu, "Kadının soyadı ile aile bozulmaz" diyerek tepki gösterdi.

Yargı paketiyle anayasanın delinmeye devam ettiğini söyleyen Müsavat Dervişoğlu, "Medeni kanunda nasıl ki erkeğin soyadı ile ilgili bir madde yoksa kadının soyadı ile ilgili de bir madde olmamalıdır. Kadının soyadı ile aile bozulmaz" ifadelerini kullandı.

7 ayda 218 kadının cinayete kurban gittiğini hatırlatan Dervişoğlu, soyadı yerine kadın cinayetleri sorununun giderilmesi için iktidara çağrıda bulundu. 

"Emekliler için yıkım planı 2008 yılında başladı"

Ekonomi üzerinden hükümeti eleştiren Dervişoğlu, emekli aylıklarına yapılan zammı gündemine taşıdı.

2008 yılında yapılan değişikliği hatırlatan İYİ Parti Lideri, emekli maaşı hesapla sisteminde değişiklik yapılmasaydı bu dönem en düşük emekli maaşının en az 30 bin liranın üzerinde olacağını söyledi. 


UEFA'ya bozkurt tepkisi

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'da goller Merih Demiral'dan gelmişti. Golleri atan Merih Demiral golden sonra bozkurt işaret yaptı. UEFA Milli Futbolcuya 2 maç men cezası verdi. Ceza dünya kamuoyunda tepkilere neden olurken siyasi kriz de yaşattı. 

A Milli Futbol Takımını turnuvada gösterdiği performanstan dolayı tebrik eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 'bozkurt' cezasına tepki gösterdi. 

Türklerin tarih boyunca asla pes etmediğini, hürriyet ve istiklalden asla vazgeçmediklerini dile getiren Dervişoğlu, bozkurt işaretinin hiçbir koşulda haktan ve onurdan taviz vermemenin işareti olduğunu vurguladı.

 "Bozkurtça haykırıyoruz"

Parti kürsüsünde sözlerine devam eden İYİ Parti Lideri, "Bugüne kadar Türklüğü ayaklar altına aldık diyen güruhların bozkurtu bu şuuru, bu ruhu pisliklerine alet etme girişimlerini görüyor biliyor ve buradan ihtar ediyoruz, bozkurtça haykırıyoruz. Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Ya adalet ya kıyamet. " şeklinde seslendi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa