Mustafa Destici’den hükümete “fahiş fiyata seyirci kalmayın” çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "ticaretteki vurgunculuğa seyirci kalmayın, gereği neyse yapın” çağrısında bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 16:15
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 17:51
Mustafa Destici’den hükümete “fahiş fiyata seyirci kalmayın” çağrısı
AA
Kaynak AA

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi.

BBP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü anımsatan Destici, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacak adil bir vergi düzenlemesi yapılması gerektiğini belirtti.

Destici, belirli bir seviyenin altında olandan ise hiç vergi alınmamasını istedi.

Kayıt dışılığın ve vergi kaçakçılığının önüne geçilmesinin önemine işaret eden Destici, dedikleri yapılırsa kaynak sıkıntısı çekilmeyeceğini ifade etti.

‘Kaynak yok’ açıklamalarına tepki

Mustafa Destici, 'Kaynağı nereden bulacağız?' cevabını beğenmediğini vurguladı.

Destici, “Faiz ödemeleri için 'Kaynağı nereden bulacağız?' demiyorsunuz. Tıkır tıkır ödüyorsunuz. O zaman emeklinin hakkını da tıkır tıkır ödeyeceksiniz. Siz hiç faiz ödemeleri için 'Kaynak yok, ödeyemiyoruz' denildiğini duydunuz mu? Faize kaynak nasıl varsa emekliye, işçiye, memura da o kaynak bulunacak." ifadeleriyle hükümete seslendi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici

Asgari ücrete ve en düşük emekli aylığına zam istedi

Emeklinin ve kamu çalışanlarının maaşlarının 6 ayda bir artırıldığı gibi asgari ücretin de bu aydan itibaren artırılması gerektiğini dile getiren Destici, asgari ücretin net 21 bin 205 lira olması, en düşük emekli aylığının da bu rakam düzeyine getirilmesini önerdi.

"Fahiş fiyatla mücadele edin"

Destici, gıda maddelerindeki fiyat artışına karşı devletin daha sert tedbirler almasını da istedi.

Ticarette ahlaki bir problem olduğunun altını çizen Destici, “Devlet ticaretteki vurgunculuğa, ahlaksızlığa göz yummamalı, seyretmemeli, gereği neyse onu yapmalıdır." şeklinde konuştu.

“Ya seçim ya geçim” açıklamasına değerlendirme

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Ya seçim, ya geçim" açıklamasının sorulması üzerine Destici, şu anda Türkiye'nin birlik, beraberliğe, huzur ve istikrara ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Mustafa Destici, Özgür Özel’in daha 1 ay önce erken seçim cümlesini ağzına almaktan imtina ettiğini hatırlattı.

Şimdi parti teşkilatından çok medya mensuplarının kendisini zorlaması sonucu erken seçimi dillendirdiğini belirten Destici,  daha önce 'Seçime biz değil, millet karar verir' diyen Özel’in o cümlesinin arkasında durmasının demokrasi açısından da çok kıymetli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa