Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 'şüpheli' olarak ifade verdi

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in bazı açıklamalarından dolayı şikayette bulundu. Özbek, adliyeye gelerek 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Kübra Şenal
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 17:39
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 17:50
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 'şüpheli' olarak ifade verdi
Kübra Şenal

dinilen bilgiye göre; Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in 6 Kasım 2023 ve 27 Şubat 2024 tarihlerinde yaptığı açıklamalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


İFADEYE ÇAĞIRILDI

Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Dursun Özbek ifadeye çağırıldı.



ursun Özbek, öğleden sonra saat 16.30 sıralarında adliyeye gelerek ifade verdi.


SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Yaklaşık bir saat süren ifade işlemlerinin ardından Dursun Özbek, basın mensupları tarafından yöneltilen soruları cevapsız bırakarak adliyeden ayrıldı.


NE OLMUŞTU?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek belirtilen tarihlerde 'rakip takım' ifadesiyle Fenerbahçe'yi hedef aldığı iddia edilerek şu ifadelerle göndermede bulunmuştu:  “Google’a girin; ananas, tespih, teşvik, şike, halı sahada dostluk maçları yazın, bakın karşınıza ne çıkıyor! Bunlar yokmuş gibi, sanki ben yapmışım gibi adamlar çıkıp Karagöz ile Hacivat gibi bir şeyler söylüyor. Rakip takımın, rakip takımın başkanının bir proje olduğunu söylemiştim. Bu hüviyetlerini hala sürdürüyorlar. Onlara bir ağabey tavsiyesi, boşuna uğraşmayın, içinde bulunduğunuz ateş üfleyerek sönmez. Bunu kafanıza yazın."

Fenerbahçe Kulübü de Özbek’in sözleri üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Fenerbahçe’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü Başkanı şahsın, 27.02.2024 ve 06.11.2023 tarihinde yaptığı haddini, sınırını aşan, toplumu kin ve düşmanlığa teşvik etme niteliğindeki açıklamaları kamuoyunun malumudur. İlgili şahıs hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız” denilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa