THY'den 'milyonluk' maaş açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin maaşının 1 milyon 820 bin liraya çıktığı iddiaları, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından yalanlandı. Gazeteci Ali Kıdık'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine açıklama yapan Üstün, yönetim kadrosu maaşlarında herhangi bir düzenleme yapılmadığını, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve markaya zarar verme amacı taşıdığını belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 18:28
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 18:28
THY'den 'milyonluk' maaş açıklaması
AK
Afife Kaya Editör

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin maaşının son zamlarla 1 milyon 820 bin liraya çıktığı iddiası, THY tarafından yalanlandı. Gazeteci Ali Kıdık'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen iddialara, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yanıt verdi.

Gazeteci Ali Kıdık, THY'de genel kurul sonrası maaşlarda düzenleme yapıldığını öne sürmüş ve Genel Müdür Bilal Ekşi'nin maaşının 1 milyon 820 bin liraya, genel müdür yardımcılarının maaşının ise 1 milyon 638 bin liraya yükseldiğini iddia etmişti.


Konuya ilişkin açıklama yapan Yahya Üstün, THY yönetim kadrosu maaşları ile ilgili spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Son dönem kimi medya organlarında yer bulan Türk Hava Yolları’nın yönetim kadrosu maaşları ile ilgili spekülasyonlar gerçeği yansıtmamakla birlikte, markamızın her geçen gün yükselmekte olan değerini zedeleme amacı güden, maksatlı bir girişimdir. Yönetim kadromuz için herhangi bir maaş düzenlemesi sağlanmamış olup, geri kalan personel maaşlarında mevcut Toplu İş Sözleşmesi uyarınca gerekli düzenleme gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin önde gelen milli değerlerinden olan markamızın bu tür spekülasyonlara mevzu edilmesini üzüntü ile karşılamaktayız. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa