Zelenski: Çok yakında F-16’larla ilgili karar verilecek

ABD'de temaslarını sürdüren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Bugün Washington'daki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında F-16'larla ilgili bir karar verilecek” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
10 Temmuz 2024 21:46
GÜNCELLEME
10 Temmuz 2024 22:36
Zelenski: Çok yakında F-16’larla ilgili karar verilecek
DHA
Kaynak DHA

 ABD'nin başkenti Washington DC'de ittifakın kuruluşunun 75. yıldönümünde düzenlenen NATO liderler zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemleri bağışlayacakları açıklamasını, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın müttefiklerin bu yaz Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları vereceği açıklaması takip etti. 

Zelenski: Ukrayna'nın en az 128 savaş uçağına ihtiyacı var

NATO zirvesinde sahne almak için Washington DC'de bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ronald Reagan Vakfı'nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmak için her gün 300 savaş uçağı kullanabileceğini söyledi. Zelenski, Ukrayna'nın en az 128 savaş uçağına ihtiyacı olduğunu belirterek müttefiklerin çok daha fazla sayıda Batı yapımı savaş uçağı göndermesini talep etti.

 Zelenski, yaptığı açıklamada, “Bugün Washington'daki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında F-16'larla ilgili bir karar verilecek. Ukrayna'nın kullanımına sunulan uçak sayısını arttırıyoruz. Dün, Ukrayna için 5 Patriot ve düzinelerce başka hava savunma sistemi konusunda karar alınmasını sağladık ve bugün de uçaklar konusunda karar alınacak. Ayrıca iki yeni güvenlik anlaşması da imzalanacak” dedi.

Nükleer silah taşıma kapasiteli uçaklar

Ardından daha ümitvar paylaşım yapan Zelenski, "Washington'da çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle F-16'larla ilgili çok yakında bir karar çıkacak. Ukrayna'nın kullanabileceği uçak sayısını artırıyoruz" dedi.

F-16'nın hafif avcı uçağı olarak tasarlanmış olmasına rağmen nükleer silah taşıma kabiliyeti var.










Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa